Віндалу З свинини

Віндалу З свинини

Інгредієнти

  • 300 г жирної свинини з прошарками сала
  • 2 лаврові листки
  • 1 ст. л. насіння коріандру
  • 1,5 ст. л. зіри
  • 4 стручки кардамону
  • гвоздика – 5 бутонів
  • 1 ч. л. чорного перцю горошком
  • 2 великих сушених червоних чилі
  • паличка кориці – 5 см
  • 250 мл столового оцту
  • 1 ст. л. солі
  • 4 ст. л. масла
  • 1 ч. Л. насіння гірчиці або гірчичного порошку
  • 6 зубчиків часнику
  • корінь імбиру – 2 см
  • 2 цибулини – середнього розміру

Покроковий рецепт приготування

Промийте свинину і обсушити її рушником. Наріжте на кубики зі стороною не більше 3 см. Нагрійте суху сковороду і обсмажте на ній гвоздику, корицю, чилі, чорний перець, кардамон, постійно помішуючи. Коли прянощі почнуть потріскувати, додайте насіння коріандру і зіру. Коли коріандр і зіра почнуть підстрибувати зніміть з вогню, але не переставайте помішувати, щоб прянощі не підгоріли. Коли прянощі охолонуть додайте до них гірчицю і подрібніть все в дрібний порошок в млинку або ступці. Подрібніть в блендері до стану пасти одну цибулину, часник, імбир і додайте суміш прянощів (її повинно вийти 4-5 ч. Л.). У глибокій мисці ретельно перемішайте свинину з отриманою пастою і оцтом. Накрийте харчової плівкою і залиште маринуватися на ніч (мінімум 6 годин). Наріжте решті цибулю на дуже тонкі скибочки. У каструлі розігрійте масло, додайте лавровий лист і дрібно нарізану цибулю. Як тільки цибуля гарненько підсмажиться до хрусткого стану, додайте свинину разом з маринадом. Зменшіть вогонь. Накрийте кришкою і варіть на повільному вогні, помішуючи, щоб свинина не приставав до дна. Ні в якому разі не додавайте воду. Страва готова, коли м'ясо стане м'яким і кількість рідини зменшиться. Подавайте обов'язково гарячим з відвареним рисом і гарячими коржами. Господині на замітку Віндалу стало прозивним для позначення чогось обжигающе гострого. Мабуть, це всесвітньо відоме блюдо один з кращих прикладів португальського впливу в Гоа. Португальське назву “Vino de alho” в буквальному перекладі означає “вино і часник”. Традиційно віндалу роблять зі свинини, але можливі варіації з бараниною, куркою і навіть креветками.

0/5 (0 Reviews)