Відбивні з ягняти В креольської СТИЛІ

Цей рецепт прийшов до нас з американського штату Луїзіана, точніше, з Нового Орлеана & ndash; одного з небагатьох міст США, який може похвалитися багатим гастрономічним спадщиною. У пряної і гострої креольської кухні химерно переплелися кулінарні традиції переселенців з Іспанії, Франції та інших країн Старого Світу, а також нащадків місцевих індіанців і африканських рабів.

Інгредієнти

  • 6 баранячих відбивних
  • 3 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
  • сіль
  • рослинне масло для змазування

Для ароматного масла:

  • 150 г вершкового масла
  • 1 маленька цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 свіжий перець чилі, за бажанням
  • 1 ч. Л. діжонськой гірчиці
  • 2 ч. л. білого перцю горошком
  • 2 ч. л. чорного перцю горошком
  • 2 ч. л. меленого кайенского перцю
  • 2 ч. л. сухого чебрецю
  • 1/2 ч. Л. насіння кропу
  • 1/2 ч. л. сухого майорану
  • щіпка меленої зіри

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Для ароматного масла дрібно наріжте цибулю і часник. Розтлумачте в ступці все прянощі з цибулею і часником в однорідну пасту. Якщо хочете зробити блюдо дуже гострим і одночасно більш свіжим, покладіть в ступку подрібнений чилі. Крок 2 Відкладіть 1 ч. Л. отриманої суміші, а все інше перемішайте з розм'якшеним вершковим маслом. Покладіть шматок плівки або фольги, скрутіть у вигляді ковбаски і поставте застигати в холодильник. Крок 3 Відбивні зачистите і злегка відбийте тильною стороною ножа. Розведіть 1 ч. Л. відкладених прянощів в 3 ст. л. оливкового масла, змастити цією сумішшю відбивні, прикрийте їх плівкою або фольгою і залиште до моменту готування в прохолодному місці, на 1-2 ч. Крок 4 Викладіть відбивні на добре розігріту і змащену рослинним маслом грати і смажте до бажаного ступеня готовності, приблизно по 3 хв. з кожного боку для середньої прожарювання. Посоліть і подавайте з кружками пряного масла. До речі

Таке масло, як, втім, і інші ароматні суміші на основі вершкового масла, можна приготувати в більшій кількості, загорнути в трубочку з харчової плівки або фольги і зберігати в морозильнику. А в потрібний момент відрізати гуртки ароматного масла і викладати їх на запечені м'ясо, рибу або овочі.

0/5 (0 Reviews)