Інгредієнти
- Часник – 3 зубчики середнього розміру
- Помідори – 6 шт.
- Вино червоне – 100 мл
- Соняшникова олія для соусу – 1 ч. л.
- Соняшникова олія для обробки відбивних – 1 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Кріп зелений – 3 ч. л. з гіркою
- Цибуля ріпчаста
- Перець, коріандр, сіль або набір спецій – за смаком
- Яйце – 3 шт.
- Борошно – 150 г
- Сухарі панірувальні – 120 г
- Відбивні – 6 шт.
Покроковий рецепт приготування
М'ясо злегка відбити, попередньо видаливши шар жиру. Скласти в каструлю або лоток. Полити олією, добре руками перемішати, посолити, додати чорний мелений перець, мелений коріандр (можна посипати набором спецій для м'яса або шашлику) і добре перемішати. Розправити відбивні і щільно вкласти в каструлі або лотку. Зверху окропити червоним вином (краще домашнім). Накрити кришкою і помістити в холодильник на 2-3 години. У такому вигляді м'ясо може перебувати в холодильнику до 2-х діб і добре промаринуватися. Після маринування приступити до обсмажування. У сковороду налити олію. Масло має покрити дно сковороди шаром товщиною 3 мм (не менше). Відбивні обваляти в борошні, потім вмочити в збитому яйці з двох сторін, після чого обваляти в панірувальних сухарях і покласти на розпечену сковороду. Обсмажувати на малому вогні з двох сторін до появи коричневої скоринки. Очистити часник, дрібно нарізати або видавити в ступку. Додати трохи кухонної (краще морської) солі і розтерти до отримання кашки. Влити олію, сметану і ретельно перемішати. Засипати дуже дрібно нарізаний кріп і перемішати. Соус помістити на деякий час в холодильник для отримання більш щільної маси. З помідорів середньої величини зрізати невеликі диски так, щоб вийшла капелюшок без соку і насіння, обдати їх окропом, зняти шкірку. Поки остигають помідори, нарізати дисками цибулю (для краси – білий і ялтинський). Скласти диски в миску, полити оцтом і залити крутим окропом. Залишити на 10-15 хв., Після чого дістати з оцтового розчину. Остигнули відбивні укласти на деякій відстані один від одного на дно дека або лотка, змащене олією. Зверху змастити часниковим соусом. Потім на кожну відбивну викласти кільця з лука так, щоб один край кільця знаходився приблизно посередині відбивною, а протилежний край звисав з неї в проміжок між відбивними. Капелюшок помідора укласти по центру відбивною так, щоб вона 1/3 діаметра лежала на кільцях цибулі. Лоток з відбивними закрити кришкою (деко накрити іншим листом) і помістити в розігріту до 85-90 градусів, духовку на 30-35 хвилин. Дістати з духовки ємність з м'ясом, зняти кришку. Звисають з відбивною краю кілець цибулі акуратно насунути на капелюшок помідора для додання цибулі овальної форми (повинен вийти Сатурн з кільцями). На дно блюда покласти лист салату, а на нього помістити відбивну «Сатурн». По краях салатного листа викласти будь-який гарнір і солоний огірок, нарізаний кружками. Стиль укладання гарніру і огірка – на розсуд кока. Страву можна подавати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Решта помідори можна використовувати для оздоблення або для салату до нього. Смачного!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!