За православною традицією пасхальний стіл на Русі намагалися зробити особливо щедрим, ошатним і урочистим. У кожній родині готували свої фірмові страви, але в основі всіх лежала старорусская кухня.
Інгредієнти
- 700 г курячої печінки
- вершки жирністю не менше 30%
- 10 варених перепелиних яєць
- сіль, перець, мускатний горіх
- 300 г курдючного або нутряного сала
- яйце велике
- 60 г бренді
- 200 г сирокопченої шинки
- 300 г нежирної свинини
Покроковий рецепт приготування
Печінка залити вершками, залишити приблизно на 1 годину. Шинку дрібно порізати. Свинину і сало двічі пропустити через м'ясорубку. Потім подрібнити печінку. Змішати свинину, сало і печінку, додати спеції, вершки, бренді шинку, перемішати. Половину маси викласти в прямокутну форму для запікання об'ємом 1,5 л, укласти поверх перепелині яйця, викласти залишок паштетною маси і поставити в нагріту духовку на 1,5 години. Паштет краще хоча б 1 день витримати в холодильнику, ще краще – 2-3 дня.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!