ТУРЕЦЬКІ ПІДЕ З фаршем та сиром

Турецькі ПІДЕ – східний варіант піци, форма яких нагадує човник з м'ясним фаршем.

Інгредієнти

  • борошно 300 гр.
  • молоко коров'яче 125 мл.
  • цукор 1.5 ч.л.
  • сіль 1 ч.л..
  • дріжджі сухі 1 ч.л.
  • масло вершкове 30 гр.
  • яйця курячі 1 шт.
  • фарш м'ясний 400 гр.
  • цибуля 1 шт.
  • горошок зелений свіжоморожений 50 гр.
  • часник зубчики 1 шт.
  • аджика 1 ч.л.
  • паста томатна 1 ст.л.
  • масло рослинне 1 ст.л.
  • сир 50 гр.
  • перець чорний мелений за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Молоко з маслом підігріваємо таким чином, щоб масло повністю розтопилося. Додаємо сіль, цукор, яйце. Крок 2 Дріжджі змішуємо з борошном, просіяного через сито і порціями додаємо в рідину. Крок 3 Замішуємо тісто, накриваємо його і прибираємо в тепло для підйому. Крок 4 Готуємо начинку. Цибулю нарізаємо невеликими кубиками, подрібнюємо часник. Обсмажуємо трохи їх на маслі і додаємо м'ясний фарш. Смажимо, гарненько перемішуючи, щоб не було грудочок. Крок 5 У сковороду до м'ясного фаршу додаємо зелений горошок, аджику, томатну пасту, сіль і чорний мелений перець. Тушкуємо все протягом 5-7 хвилин, після чого сковороду знімаємо з вогню. Крок 6 Тісто ділимо на дві рівні частини. Розкачуємо кожну частину в широкий овал. Робимо з двох сторін надрізи, але не до кінця. Кладемо смужки тесту по різні боки: лівий джгутик кладемо вправо, а правий вліво. Формуємо бортики, добре защипувати їх, щоб сік не вийшов під час випічки. Крок 7 Човники кладемо на деко, застелене пергаментним папером. Розкладаємо начинку по «човники». Зверху посипати ПІДЕ тертим сиром. Злегка змащуємо їх рослинною олією. Випікаємо турецькі ПІДЕ з фаршем та сиром при температурі 200оС протягом 15 хвилин.

0/5 (0 Reviews)