Інгредієнти
- 12 коржів тортилья
- 600 г яловичого фаршу
- 400 г консервованої кукурудзи
- 400 г консервованих рубаних помідорів у власному соку
- 1 великий червоний солодкий перець
- середній пучок зеленої цибулі
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. л. меленого перцю чилі
- 2 ст. л. кукурудзяної олії
- сіль
Для соусу сальса:
- 300 г консервованої кукурудзи
- 12 помідорів чері
- 1 гострий червоний перчик чилі
- 1 невеликий зелений гострий перець
- 1 червона солодка цибулина
- 1 пучок кінзи
- сік 2 лаймів
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Для начинки наріжте кубиками очищений від насіння солодкий перець, подрібніть зелену цибулю і часник. Розігрійте масло у великій сковороді, додайте туди часник і злегка обсмажте. Збільште вогонь до максимуму, покладіть фарш і продовжуйте обсмажувати, розбиваючи грудочки м'яса виделкою, 5 хв. Додайте помідори з соком і готуйте все разом 15 хв. на середньому вогні.
Додайте солодкий перець і готуйте ще 5 хв. Посоліть, додайте мелений чилі, кукурудзу і перемішайте. Прогрійте 5 хв. і зніміть з вогню. Додайте зелену цибулю і ще раз перемішайте. Крок 2
Для сальси дрібно поріжте помідори черрі. У червоного чилі і зеленого гострого перцю видаліть плодоніжки і насіння, м'якоть порубати ножем разом з солодким луком і кінзою. Додайте сік лайм, кукурудзу і добре перемішайте всі інгредієнти в мисці. Посоліть і поперчіть.
Підігрійте коржі в заздалегідь прогрітій до 120 ° С духовці. Викладіть на них м'ясну начинку, скачайте в трубочку. Викладіть на блюдо і подавайте з сальсою.
Рада гастроному
Сальса – типовий мексиканський соус, в якому кукурудзу можна сміливо замінити на 1 великий авокадо. Для цього його необхідно розрізати навпіл, видалити кісточку, очистити від шкірки, щедро скропити лимонним соком, щоб м'якоть не потемніли, і нарізати на дрібні кубики.
Якщо хочеться зробити соус більш гострим, не видаляйте з перців чилі насіння. Господині на замітку
В мексиканській кухні прісні коржі тортілья панують безроздільно: з них готують і ЕНЧІЛАДАС (запечені рулетики з начинкою), і фахитас (рулетики з смужками м'яса і овочами), і буррітос (сендвіч у вигляді конвертика) і такос (складені навпіл маленькі коржі з начинкою), і кесадільяс (хрусткі трикутнички з тягнеться сирною начинкою) … А все тому, що всі ці ласощі зручно їсти, швидко і дуже смачно!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!