Толмен В ВИНОГРАДНИХ ЛИСТКАХ

Вона ж усім відома Толма. За останніми даними асоціації кухарів, в кулінарії налічується близько 68 видів толми. У Вірменії назву & laquo; толма & raquo; походить від слова & laquo; толі & raquo ;, що означає & laquo; виноградне листя & raquo ;. Це смак мого дитинства. Жодне застілля у Вірменії не проходить без долми. Згадалася сцена з фільму & laquo; Міміно & raquo ;: & mdash; Валик-джан, навіщо тобі велика авіація? Поїдемо до мене додому, мама долму готує. Ти любиш толма? & Mdash; Ні. & Mdash; Тому що у вас не вміють готувати толма. Справжній толма & mdash; ух!

Інгредієнти

  • Листя виноградні – 40-50 шт.
  • Яловичина – 700 г
  • Свинина – 300 г
  • Ріпчасту цибулю – 100 г
  • Варений рис – 300 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Свіжа кінза, кріп, реган – всього 150 г
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Справжня толма не любить магазинного фаршу. Я завжди м'ясо пропускаю через м'ясорубку. Потім додаю дрібно-нарізану цибулю, зелень і круглий рис. Крок 2 В зв'язку з тим, що мариновані листя продаються вже підсоленими, важливо не пересолити толму. На 500 г фаршу я рекомендую 1 чайну ложку солі і пів чайної ложки свіжомеленого перцю. Крок 3 Ще один секрет – фарш для толми потрібно ретельно перемішати руками, додавши невелику кількість теплої води. Тоді він краще просочиться усіма компонентами. Крок 4 Акуратно викладаємо фарш на виноградний лист – я беру чайну ложку фаршу на лист. Чим дрібніше толма, тим вона смачніше. Крок 5 Викладаємо толму в глибоку каструлю щільно так, щоб толма не розкрилася під час приготування. Заливаємо холодною водою, щоб рівень води був трохи більше рівня толми. Для того, щоб толма не спливала, зверху кладемо чисту тарілку. Чи не закриваємо кришкою. На середньому вогні толма вариться приблизно 40 хвилин. Крок 6 Показником готовності страви є готовий рис в фарші. Потрібно дати постояти кілька хвилин, не знімаючи тарілку, щоб бульйон вбрався в толму. Якщо ви не використовували в фарші свинину, то додайте невелику кількість вершкового масла в фарш. Корисна порада

Якщо, все-таки, влітку Вам вдасться знайти свіже листя винограду, то рекомендую їх для початку поварити в трохи підсоленій воді хвилин 5 і & nbsp; вони стануть м'якше.

Господині на замітку

Головний компонент & ndash ; виноградне листя. Продукт річний і малодоступний для центральної і північної Росії. Але в магазинах можна знайти мариновані виноградне листя.

0/5 (0 Reviews)