Інгредієнти
- 1 кг стегенець цесарки з шкірою
- 6 зубчиків часнику
- 3 см свіжого кореня імбиру
- 1 невеликий пучок кінзи
- 200 г натурального густого йогурту
- 2 ст.л. нутовой борошна
- 2 ст.л. лимонного соку
- рослинне масло
- 1 ч.л. меленого кардамону
- 1 ч.л. меленої куркуми
- 1 ч.л. меленої зіри
- 0,5-1 ч.л. гострого червоного меленого перцю, за смаком
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Дрібно наріжте кінзу. Очистіть імбир і часник. Імбир натріть на тертці. Часник крупно наріжте і покладіть в ступку. Додайте в ступку нарізану кінзу і розітріть все разом в пасту. Крок 2 Змішайте всі спеції з йогуртом до однорідності. Додайте нутовую борошно, 1 ст. л. рослинного масла, лимонний сік, імбир, пасту з часнику і кінзи і трохи солі, ретельно перемішайте. Крок 3 Покладіть стегенця в йогуртовую суміш і простежте, щоб кожен шматочок курки був покритий маринадом. Затягніть плівкою і поставте в холодильник мінімум на 4 години, а можна і на добу. Крок 4 Розпаліть вугілля в мангалі. Вони повинні добре прогоріти і затягнутих «сивим» попелом. Прожарити і змастіть маслом грати. Крок 5 Струшуючи маринад, покладіть стегенця на решітку. Обсмажуйте, часто повертаючи, до готовності, приблизно 25 хвилин. Подавайте негайно. До речі
Нутовая борошно в цьому соусі можна замінити сумішшю пшеничної муки і перемелених пудру горіхів в співвідношенні 1: 1.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!