Террін з грибами

Інгредієнти

Основні інгредієнти
Гриби (печериці або лісові гриби) 400 г
Цибуля 1 шт
Часник 2 зубчики
Вершкове масло 2 ст.л.
Вершки (жирність 20-30%) 150 мл
Яйця 3 шт
Свіжа зелень (петрушка або кріп) за смаком
Сіль і перець за смаком
Оливкова олія для смаження

Як приготувати (покроковий рецепт)

Приготування начинки з грибів

  1. Підсмажте цибулю і часник. Наріжте цибулю дрібними кубиками і часник тонкими скибочками. Розігрійте оливкову олію на сковороді та обсмажте цибулю і часник до золотистого кольору.
  2. Додайте гриби. Наріжте гриби невеликими шматочками та додайте до цибулі. Смажте на середньому вогні до випаровування рідини, близько 10-15 хвилин. Додайте сіль, перець і подрібнену зелень.

Приготування яєчно-вершкової суміші

  1. Змішайте яйця і вершки. У мисці збийте яйця з вершками до однорідної консистенції. Додайте сіль і перець за смаком.
  2. З’єднайте з грибною сумішшю. Додайте обсмажені гриби до яєчно-вершкової суміші та добре перемішайте.

Запікання терріну

  1. Підготуйте форму для випікання. Змастіть форму вершковим маслом або вистеліть пергаментом.
  2. Викладіть суміш у форму. Перелийте грибну суміш у форму, рівномірно розподіливши.
  3. Запікайте. Розігрійте духовку до 180°C і випікайте террін близько 40-45 хвилин, поки він не стане золотистим і не схопиться.

Подача

  1. Охолодіть і наріжте. Дайте терріну трохи охолонути, потім наріжте його порційними шматочками. Подавайте теплим або охолодженим.
  2. Прикрасьте зеленню. Перед подачею прикрасьте террін свіжою зеленню за смаком.

Смачного! Террін з грибами — це ніжна і ароматна закуска, яка стане чудовим доповненням до святкового столу або легкою вечерею.

0/5 (0 Reviews)