ТЕПЛА Салат з ПАСТИ І ОВОЧІВ

Мальвіна Русе, наш постійний автор з Риги, пропонує на вечерю салат з пасти. Його можна подати і теплим, і холодним, коротше, орієнтуємося по погоді.

Інгредієнти

  • 300 г короткої пасти пенне
  • 250 г кабачків
  • 200 г вареної або копченої шинки
  • 12 зелених оливок без кісточок
  • 8 помідорів чері
  • 1-2 зубчики часнику
  • 1 червоний перець
  • 1 жовтий перець
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. нарізаної петрушки або базиліка
  • сушена материнка або майоран

Покроковий рецепт приготування

пасту відварити в киплячій підсоленій воді, відповідно до інструкції на упаковці. Готову пасту відкинути на друшляк. Якщо ви хочете подати салат холодним, дайте пасті трохи охолонути.

Всі овочі вимити, обсушити. Помідори розрізати навпіл, часник подрібнити, а шинку порізати кубиками. Помідори, часник і шинку скласти в салатник.

Перці і кабачок звільнити від насіння, нарізати кубиками й обсмажити на сковороді в столовій ложці олії на низькому вогні, постійно помішуючи, 3-4 хвилини. Коли овочі стануть трохи прозорими і м'якими, вогонь вимкнути.

Обсмажені овочі додати в салатник. Посипати рубаною петрушкою, сушеними травами, влити масло, що залишилося і перемішати. Додати відварену пасту, перемішати. Подавати в порційних тарілках.

0/5 (0 Reviews)