ТЕЛЯТИНА З пармезаном

Це ідеальне блюдо для екстрених ситуацій. Ви запросили коханого (кохану) на вечерю, а самодур-начальник затримав вас на роботі. Або ніхто вас ніде не затримував, а просто улюблений (улюблена) несподівано зателефонував і сказав, що зараз зайде. Значить, так: швидко йдете в магазин, купуєте хороше м'ясо і якісь мариновані овочі для гарніру. Сам процес приготування можна здійснювати спільно. Заодно з'ясуйте, наскільки спритний на кухні ваш потенційний обранець.

ТЕЛЯТИНА З пармезаном

Інгредієнти

  • 400 г телячої вирізки
  • 150 г тертого пармезану
  • 4 жовтки
  • 3 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
  • 3 ст. л. крохмалю
  • щіпка меленого мускатного горіха
  • сіль, мелений чорний перець

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Телятину наріжте порційними шматками. Накрийте складеної вдвічі плівкою і злегка відбийте. Змастіть шматочки оливковою олією, приправити сіллю і перцем з двох сторін. Крок 2 Пармезан змішайте з жовтками, додайте мускатний горіх. Крок 3 Розігрійте в сковороді на сильному вогні оливкова олія. Шматочки телятини умочуйте спочатку в крохмаль, потім в яєчно-сирну суміш. Крок 4 Зменшіть вогонь до середнього і обсмажуйте по 2-3 хв. з кожного боку. Подавайте негайно. Корисна порада

За цією технологією готують і свинину, і яловичину, і курячі або індичі грудки. Тому, забігши в магазин, просто подивіться, в якому відділі вас швидше обслужать.

0/5 (0 Reviews)