ТЕФТЕЛІ З ТОМАТАМИ

Маленьким солодким і дуже соковитим помідорам черрі часто відводиться тільки декоративна роль. А адже вони не тільки красиві, але і дуже смачні і ароматні. Їх можна використовувати для приготування салатів, супів і гарячих страв.

ТЕФТЕЛІ З ТОМАТАМИ

Інгредієнти

  • 1 кг м'якоті яловичини без кісток
  • 200 г білого черствого хліба
  • 400 г консервованих томатів у власному соку
  • 20 помідорів чері
  • молоко
  • цибуля ріпчаста
  • часник – 4 зубчики
  • 1 ч. Л. кумина
  • 1 ч. л. чебрецю
  • кріп
  • масло рослинне
  • лавровий лист (маленький)
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Цибулю і часник очистити. М'ясо подрібнити в фарш разом з 1 & nbsp; цибулиною і 2 & nbsp; зубчиками часнику. З хліба зрізати скоринку, м'якуш розмочити в молоці, злегка віджати і додати в миску з м'ясом. Посолити за смаком, додати кумін і чебрець. Перемішати. Крок 2 Що залишився лук і часник подрібнити. Кріп вимити, обсушити. Перев'язати ниткою 3 & nbsp; гілочки. Розігріти в сковороді 3 & nbsp; ст. & Nbsp; л. рослинного масла, додати подрібнену цибулю і часник, обсмажити до прозорості лука. Додати томати у власному соку, пов'язані гілочки кропу, весь лавровий лист. Приправити сіллю і перцем. Дати закипіти, готувати 10 & nbsp; хв. Крок 3 Акуратно видалити з соусу кріп і лавровий лист. Відставити соус. Сформувати з фаршу тефтелі завбільшки з помідори черрі. Розігріти в сковороді масло, що залишилося. Тефтелі, постійно перевертаючи, обсмажити до утворення золотистої скоринки, 5 & nbsp; хв. Відставити. Крок 4 Духовку розігріти до 180 & deg; С. Соус перелити в жароміцний посуд, туди ж викласти тефтелі. Накрити фольгою і запікати 30 & nbsp; хв. Що залишився кріп подрібнити. Додати до тефтелі помідори черрі. Готувати в духовці, не накриваючи фольгою, ще 10 & nbsp; хв. Перед подачею до столу посипати страву кропом.

ДО РЕЧІ Маленьким солодким і дуже соковитим помідорам черрі (іноді їх називають черешневідних) часто відводиться тільки декоративна роль. А між тим вони не тільки красиві, але і дуже смачні і ароматні. Їх можна використовувати для приготування різних салатів, супів і гарячих страв.

0/5 (0 Reviews)