& laquo; Тефтели з курки в грибному соусі & mdash; блюдо ситне і ароматне & raquo ;, & ndash; стверджує автор рецепта Дмитро Адров. Що ж, перевіримо сьогодні.
Інгредієнти
- 600 г фаршу з індички
- 50 мл молока
- 1/2 білої цибулини
- 3 шматки білого хліба (булки)
- 1 ст. л. рафінованої олії
- невеликий пучок кропу
- сіль
Для соусу :
- 400 г грибів (білі, боровики, підосичники)
- 240 мл курячого бульйону
- 60 мл білого сухого вина
- 1/2 білої цибулини
- 4 ст. л. жирних вершків
- 2 ст. л. борошна
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Хліб замочити в молоці, злегка віджати і додати в фарш. Цибулю нарізати якомога дрібніше і теж додати в фарш. Посолити, добре вимісити, прибрати в холодильник.
Приготувати соус. Цибулю порізати кубиками. Гриби помити, відокремити капелюшки. Ніжки порізати невеликими кубиками, а капелюшки – більш крупно.
Розтопити масло у великій сковороді, додати в сковороду цибулю, готувати 2 хвилини до м'якості, додати ніжки. Готувати, помішуючи, на низькому вогні 3-5 хвилин. Додати капелюшки, посипати борошном і влити вершки, бульйон і вино. Перемішати і довести рідину до кипіння, а потім відразу зменшити вогонь до мінімуму.
З фаршу зліпити невеликі тефтелі, розміром, трохи більше волоського горіха. Викласти тефтелі в соус, накрити кришкою, тушкувати 15-20 хвилин. Готові тефтелі посипати подрібненим кропом, подати з хлібом, підрум'яненим під грилем.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!