ТЕФТЕЛІ в соусі

Затишне домашнє блюдо для всієї родини від Наталії Арамоновой.

 ТЕФТЕЛІ в соусі

Інгредієнти

Для соусу:

  • 1 невелика біла цибулина
  • < li class = "recipe__ingredient" itemprop = "recipeIngredient"> 20 г вершкового масла

  • 1 ч. л. зіри
  • 1 ч. л. меленої куркуми
  • 1/2 ч. л. меленої солодкої паприки
  • 350 мл курячого або овочевого бульйону

Для тефтелей:

  • 1 невелика біла цибулина
  • 1 невеликий пучок петрушки
  • 2 шматки білого хліба
  • 600 г фаршу з індички
  • ½ ч. Л. меленої солодкої паприки
  • 1/4 ч. л. меленого куркурми
  • 1/2 ч. л. свежемолотого чорного перцю
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. рослинного масла
  • сіль

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1 Для тефтелей цибулю очистити, довільно порізати. Петрушку помити, обсушити і відокремити гілочки. З хліба зрізати скоринки, м'якоть нарізати. Крок 2 В чашу блендера скласти листя петрушки, цибулю і хліб, подрібнити до однорідного стану. Крок 3 Додати фарш і все спеції, розбити яйце і вимісити руками. Посолити за смаком, перемішати і сформувати невеликі тефтелі, діаметром 4-6 см. Крок 4 Приготувати соус. Лук очистити і порізати кубиками. У товстостінній каструлі розігріти масло, обсмажити зіру 1 хвилину. Коли з'явиться пряний аромат, додати цибулю, куркурму, паприку, обсмажувати до м'якості на середньому вогні, постійно помішуючи, 3-4 хвилини. Влити бульйон, перемішати і довести до кипіння. Крок 5 На сковороді розігріти олію. Обсмажити тефтелі по 1-2 хвилини з кожного боку на сильному вогні, не доводячи до готовності. Крок 6 Обсмажені тефтелі скласти в соус, накрити і тушкувати 10-15 хвилин. В кінці посолити за смаком, перемішати і подати з шматочками багета.

0/5 (0 Reviews)