Інгредієнти
- 6 стегенець цесарки
- 2 невеликі їстівні троянди
- 120 г натуральних в'ялених персиків (не в сиропі)
- 2 великі цибулини
- 80 г несмаженої мигдалю
- 1 ст. л. білого винного оцту оливкова олія «екстра вірджин» щіпка ниток шафрану сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розріжте стегенця на дві частини в суглобі, натріть сіллю перцем, збризніть оцтом, змастіть маслом і залиш-ті на 30 хвилин. Крок 2 Пелюстки троянд відокремте від підстави, покладіть на 30 хвилин у великій таз з крижаною водою (в воді повинні плавати шматки льоду), після чого ретельно промийте. Крок 3 Залийте мигдаль окропом на 5 хвилин, потім обдати холодною водою і очистіть від коричневої шкірки, стискаючи кожен горіх між великим і вказівним пальцем – він повинен буквально вискочити зі своєї оболонки. Очищений мигдаль викладайте на паперові рушники, щоб він підсох. Крок 4 Цибулю очистіть і наріжте тонкими четвертинками кілець. Персики наріжте смужками. Залийте шафран 3 ст. л. окропу Крок 5 Розігрійте в Тажіна трохи масла, покладіть шматки цесарки, обсмажте на середньому вогні без кришки до золотисто-коричневої скоринки з усіх боків. Додайте мигдаль і обсмажуйте, помішуючи, 7-10 хвилин. Крок 6 Додайте в тажин цибулю, обсмажуйте 5 хвилин. Додайте персики, влийте 1 стакан гарячої води і шафранову настоянку, закрийте тажин і залиште на мінімальному вогні на 20 хвилин. Крок 7 Всипте 3/4 пелюсток троянд, при необхідності підлити ще трохи гарячої води, закрийте тажин і млоїте ще 20 хвилин. Потім посоліть, поперчіть і перемішайте. Подавайте гарячим, посипавши залишилися пелюстками троянд. Господині на замітку
Віддайте перевагу місцевим трояндам, а не голландським стійким красуням, напевно залитим хімікатами по кінчики пелюсток
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!