Інгредієнти
- 25-30 готових листкових кошичків
- 2 великих філе грудки цесарки
- 1 черешок селери
- 1 невелика морквина
- 100 г емментальського сиру
- 3-4 ст. л. сиру маскарпоне
- 60 г несмаженої мигдалю
- 3 маленькі цибулини шалот
- 1 невеликий пучок петрушки і ще трохи для подачі
- 3 ст. л. хорошого майонезу
- 2 ст. л. соку лимона
- 1 ч. л. порошку каррі і ще трохи для подачі
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Селера і моркву дрібно наріжте. Налийте в каструльку 3 склянки води. Покладіть селера, морква і жорсткі стебла петрушки, доведіть до кипіння, посоліть, варіть під кришкою 5 хвилин. Покладіть філе цесарки, варіть 5 хвилин, зніміть з вогню, закрийте кришкою і залиште на 20 хвилин. Потім наріжте маленькими кубиками. Відвар з овоща- ми не знадобиться. Крок 2 Залийте мигдаль окропом на 5 хвилин, обдайте холодною водою і очистіть від коричневої шкірки, стискаючи кожне ядро між великим і вказівним пальцем, – воно повинно буквально вискочити з оболонки. Очищений мигдаль викладайте на паперові рушники, щоб він підсох. Крок 3 Натріть Емменталь на дрібній тертці. Очистіть і крупно наріжте шалот, порубаєте листя петрушки. Відкладіть половину мигдалю для прикраси. Складіть петрушку, шалот і залишився мигдаль в блендер або кухонний комбайн. Використовуючи пульсовий режим, подрібніть в крихту. Крок 4 Пересипьте вийшла крихту в миску, змішайте з маскарпоне, майонезом, лимонним соком. Додайте філе цесарки і тертий Емменталь, приправте перцем і сіллю, перемішайте, затягніть плівкою. Дайте настоятися в холодильнику 1 годину. Крок 5 Розкладіть салат по листковим кошиках. Присипте порошком карі і прикрасьте мигдалем і листочками петрушки. Корисна порада
Порошок каррі ви можете замінити на іншу улюблену вами приправу, наприклад хмелі-сунелі
або гарам-масала.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!