Є думка, що у французькій Нормандії зосереджений весь світовий запас яблук. Там вони присутні мало не в кожному рецепті. І якщо який-небудь яблучний суп в багатьох російських будинках не приживеться, то свинина, тушкована в яблучному соку, сподобається багатьом.
Інгредієнти
- кислі яблука – 2 шт .
- лист лавровий – 2 шт.
- освітлений сік зелених яблук – 500 мл
- борошно – 2 ч. л.
- сіль – за смаком
- свиняча вирізка – 1 кг
- перець чорний мелений – за смаком
- цибуля ріпчаста – 2 середні цибулини
- ріпа середнього розміру – 2 шт.
- цибуля-порей (стебло) – 1 стебло
- середня морква – 2 шт.
- дижонская гірчиця – 1 ст. л.
- крем Фреш – 200 г
- оливкова олія «екстра вірджин» – 4 ст . л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Свинину наріжте шматками середньої величини. Лук наріжте дрібними кубиками, моркву та ріпу тонкими кружальцями. Білу частину порею розріжте навпіл, ретельно промити, обсушити і наріжте шматочками 3 см завдовжки. Крок 2 Обсмажте свинину в розігрітій олії на сильному вогні до золотистої скоринки, по 2-3 хв. з кожного боку. Перекладіть шумівкою в каструлю з товстим дном. Крок 3 В цій же сковороді на середньому вогні обсмажте цибулю і порей 4 хв. Додайте в каструлю зі свининою. Туди ж в каструлю покладіть моркву, ріпу і лаврове листя, влийте яблучний сік. На сильному вогні доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте 30 мін.ть. Крок 4 Яблука розрізати на 6 частин, видаливши серцевину. Борошно підсмажте на сухій розігрітій сковорідці до золотистого кольору, помішуючи, 2-3 хв. Ретельно перемішайте крем фреш з борошном і гірчицею, влийте суміш в каструлю. Посоліть і перемішайте. Додайте яблука і готуйте ще 7-10 хв., Поки вони не стануть м'якими, а соус не загусне. До речі
Щоб зробити крем фреш будинку, візьміть рівну кількість сметани і непастеризованих вершків 33% -ної жирності. Змішайте, закрийте і поставте & nbsp; в тепле місце на 12 год. Перемішайте ще раз і поставте в холодильник на 24 год. Крем фреш зберігається в холодильнику 10 днів. Його можна використовувати в супах, соусах, овочевих стравах і в якості заправки для фруктових салатів. У нормандських рецептах м'ясо часто гасять не в яблучному соку, а в сидр, слабоалкогольному яблучному вини. Сидр продається в супермаркетах. Якщо ви вирішите робити м'ясо саме з сидром, вибирайте несолодке різновид напою.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!