Зимова їжа x Інгредієнти
- шия свиняча нежирна – 1 кг
- цибуля – 3 головки
- часник – 4 зубчики
- сир тертий – 30 г
- приправи
- печериці – не обов'язково
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 М'ясо замочила як на буженину: скип'ятила і остудила воду, додала солі стільки, щоб сире яйце плавало десь в серединці і не тонуло – вийшло м'ясо трохи просолене. У цю воду кладемо цілий шматок свинини. Окремо у воді кип'ятимо всякі запашні трави-приправи до м'яса, пару лаврушек, гвоздичек – ну і чого ви там любите. Остужаем – доливаємо до м'яса. Маринуємо годин 20 – добу. Крок 2 Дістаємо м'ясо, витираємо насухо і обмазуємо рослинним маслом – воно запечатує поверхню і не дає зайвої соку втекти. Колупаємо ножем дірочки, вставляємо розрізані вздовж на 4 частини шматочки часнику. Густота утиківанія – як вам подобається. Але чим більше дірок – тим більше соку зможе витекти – враховуємо і колупаємо без фанатизму. Крок 3 раскочегарівается духовку до 200-220 ° С, кладемо м'ясо на решітку, внизу – піддон для стікання жиру і соку. У мене дуже зручна форма для запікання з доданою до неї решеточкой. Запікаємо з 1 боку хвилин 25, з іншого те ж саме. Крок 4 В цей час ріжемо півкільцями цибулю, викладаємо в ємність для запікання або сковорідку, зверху укладаємо наш шматок м'яса. Посипаємо верх сиром і викладаємо різані грибочки (або не викладаємо). І ставимо в духовку на 1 годину (загальний час вважаємо як вага + 1 годину, тобто тому я вже 1 годину запікала, то залишився ще 1 відповідно до нашого вагою). Той сік, що витікав при запіканні на решітці, я використовувала для зажаріванія картоплі.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!