Зміст
Інгредієнти
Для свинини на грилі | |
---|---|
Свинина (стейки або відбивні) | 4 шматки (приблизно по 150-200 г кожен) |
Сіль і перець | за смаком |
Оливкова олія | 2 ст.л. |
Свіжий розмарин або чебрець | кілька гілочок |
Для соусу з вершків та віскі | |
Вершкове масло | 2 ст.л. |
Цибуля (дрібно нарізана) | 1 шт |
Віскі | 50 мл |
Вершки (жирність 20-30%) | 200 мл |
Діжонська гірчиця (опціонально) | 1 ч.л. |
Сіль і перець | за смаком |
Як приготувати (покроковий рецепт)
Приготування свинини на грилі
- Підготуйте м’ясо. Натріть свинину сіллю, перцем і змастіть оливковою олією. Додайте гілочки розмарину або чебрецю для аромату.
- Нагрійте гриль. Розігрійте гриль до середньо-високої температури.
- Смажте свинину. Обсмажуйте свинину на грилі по 5-6 хвилин з кожного боку (або до бажаного ступеня прожарки), поки вона не стане золотистою і злегка підсмаженою. Після смаження залиште м’ясо відпочити кілька хвилин.
Приготування соусу з вершків та віскі
- Обсмажте цибулю. У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте до прозорості.
- Додайте віскі. Обережно влийте віскі в сковороду та готуйте 1-2 хвилини, поки алкоголь частково випарується, а аромат стане насиченим.
- Додайте вершки і гірчицю. Влийте вершки та додайте діжонську гірчицю (за бажанням). Доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте, поки соус трохи не загусне. Посоліть і поперчіть за смаком.
Подача
- Полийте соусом. Викладіть готові стейки зі свинини на тарілки і полийте зверху соусом з вершків та віскі.
- Прикрасьте. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню або гілочкою розмарину.
Смачного! Ця соковита свинина на грилі з насиченим соусом з вершків і віскі чудово підійде для особливої вечері або святкового столу.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!