Свинина на грилі з соусом з вершків та віскі

Інгредієнти

Для свинини на грилі
Свинина (стейки або відбивні) 4 шматки (приблизно по 150-200 г кожен)
Сіль і перець за смаком
Оливкова олія 2 ст.л.
Свіжий розмарин або чебрець кілька гілочок
Для соусу з вершків та віскі
Вершкове масло 2 ст.л.
Цибуля (дрібно нарізана) 1 шт
Віскі 50 мл
Вершки (жирність 20-30%) 200 мл
Діжонська гірчиця (опціонально) 1 ч.л.
Сіль і перець за смаком

Як приготувати (покроковий рецепт)

Приготування свинини на грилі

  1. Підготуйте м’ясо. Натріть свинину сіллю, перцем і змастіть оливковою олією. Додайте гілочки розмарину або чебрецю для аромату.
  2. Нагрійте гриль. Розігрійте гриль до середньо-високої температури.
  3. Смажте свинину. Обсмажуйте свинину на грилі по 5-6 хвилин з кожного боку (або до бажаного ступеня прожарки), поки вона не стане золотистою і злегка підсмаженою. Після смаження залиште м’ясо відпочити кілька хвилин.

Приготування соусу з вершків та віскі

  1. Обсмажте цибулю. У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте дрібно нарізану цибулю і обсмажуйте до прозорості.
  2. Додайте віскі. Обережно влийте віскі в сковороду та готуйте 1-2 хвилини, поки алкоголь частково випарується, а аромат стане насиченим.
  3. Додайте вершки і гірчицю. Влийте вершки та додайте діжонську гірчицю (за бажанням). Доведіть соус до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте, поки соус трохи не загусне. Посоліть і поперчіть за смаком.

Подача

  1. Полийте соусом. Викладіть готові стейки зі свинини на тарілки і полийте зверху соусом з вершків та віскі.
  2. Прикрасьте. За бажанням прикрасьте свіжою зеленню або гілочкою розмарину.

Смачного! Ця соковита свинина на грилі з насиченим соусом з вершків і віскі чудово підійде для особливої вечері або святкового столу.

5/5 (1 Review)