СВИНЯЧИЙ ШНІЦЕЛЬ з яблучним гарніром

СВИНЯЧИЙ ШНІЦЕЛЬ з яблучним гарніром

Інгредієнти

  • борошно – 3 ст. л.
  • яйце – 1 шт.
  • підсушені хлібні крихти – 0,5 склянки
  • сіль – за смаком
  • 2 свинячих ескалоп вагою по – 180-200 г
  • лимон – 1 шт.
  • масло рослинне – 4-5 ст. л.

Для гарніру:

  • щіпка меленого мускатного горіха
  • щіпка меленої кориці
  • яблука – 2 шт.
  • цедра і сік 0,5 апельсина
  • масло вершкове – 1 ст. л.
  • цукор – 50 г

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

 СВИНЯЧИЙ ШНІЦЕЛЬ з яблучним гарніром

Приготувати гарнір. Яблука очистити і, видаливши серцевину, нарізати кубиками зі стороною 2 см. Крок 2

У ковші змішати вершкове масло з апельсиновим соком і цедрою, цукром, корицею і мускатним горіхом. Поставити на невеликий вогонь. Як тільки масло почне пузиритися, додати яблука. Перемішати, накрити кришкою і готувати на невеликому вогні 10 хв. Зняти з вогню і залишити в теплому місці. Крок 3

СВИНЯЧИЙ ШНІЦЕЛЬ з яблучним гарніром

Ескалопи вимити, обсушити. Накрити плівкою і відбити до товщини приблизно 0,5 см. Натерти сіллю і перцем. Крок 4

СВИНЯЧИЙ ШНІЦЕЛЬ з яблучним гарніром

Насипати в одну тарілку борошно, в другу – крихти. У третю влити злегка збите яйце. Обваляти котлети в борошні, струсити надлишки. Крок 5

СВИНЯЧИЙ ШНІЦЕЛЬ з яблучним гарніром

Обмакнуть ескалоп в яйце і відразу ж обваляти в хлібних крихтах. Рукою притиснути крихти до м'яса, щоб вони лягли щільніше. Крок 6

СВИНЯЧИЙ ШНІЦЕЛЬ з яблучним гарніром

У великій сковороді розігріти 2 ст. л. масла, викласти котлети і готувати 3-4 хв. Перевернути на іншу сторону, підлити масла і готувати ще 3-4 хв. Викласти шніцелі на порційні тарілки і полити свіжим соком лимона. Подавати з яблучним гарніром.

0/5 (0 Reviews)