СВИНЯЧИЙ подчеревок, томління в квасі

СВИНЯЧИЙ подчеревок, томління в квас

Інгредієнти

  • 1,5 кг свинячого підчеревина на шкірі
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • 2 зірочки бадьяна
  • 2 бутони гвоздики
  • 1 ч.л. насіння коріандру
  • 1 ч.л. насіння фенхелю
  • 1-1,5 л квасу
  • 1 велика цибулина
  • 4 невеликих морквини
  • 18-20 плодів чорносливу
  • сіль і чорний мелений перець за смаком
  • лимонний сік за смаком
  • хрін для подачі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розігрійте духовку до 120 С. Гострим ножем зробіть часті діагональні надрізи на шкірі, не прорізаючи її до м'яса. Приправте сіллю і перцем з обох сторін, втираючи суміш з боку м'яса. Крок 2 У великій жаровні розігрійте рослинне масло. Якщо шматок не поміщається, розріжте його навпіл. Обсмажте, починаючи з боку шкіри, з обох сторін по 5-8 хвилин. Обережно, жир буде стріляти! Перекладіть на блюдо. Крок 3 Лук наріжте тонкими кільцями, морква – діагональними скибочками. Крок 4 Злийте з жаровні зайвий жир, залишивши 2 ст.л. Зменшіть вогонь і додайте бадьян, гвоздику, коріандр і фенхель. Готуйте півхвилини, до появи аромату. Поверніть в жаровню м'ясо, додайте цибулю і моркву. Залийте квасом, щоб м'ясо було повністю покрито. Доведіть рідину до кипіння на плиті, закрийте кришкою і поставте в духовку. Томіть м'ясо 3 години. Додайте чорнослив і млоїте ще 1-2 години. Крок 5 Перекладіть м'ясо шкірою вгору на деко. Овочі і чорнослив перекладіть в миску, закрийте і підтримуйте в теплому вигляді. Крок 6 Збільшіть температуру до 240 С. Запікайте м'ясо 25-35 хвилин, поки шкіра не стане хрусткою. Крок 7 Поки м'ясо запікається, процідіть рідину з жаровні в сотейник, зніміть жир. Доведіть до кипіння і уварити на 2/3 об'єму, 25-35 хвилин. Додайте лимонний сік, поперчіть, при необхідності посоліть. Крок 8 Розріжте подчеревок на 6-8 порцій. Подавайте, полив соусом, з овочами і хріном.

0/5 (0 Reviews)