Інгредієнти
- 1,5 кг свинячого підчеревина на шкірі
- 2 ст. л. рослинного масла
- 2 зірочки бадьяна
- 2 бутони гвоздики
- 1 ч.л. насіння коріандру
- 1 ч.л. насіння фенхелю
- 1-1,5 л квасу
- 1 велика цибулина
- 4 невеликих морквини
- 18-20 плодів чорносливу
- сіль і чорний мелений перець за смаком
- лимонний сік за смаком
- хрін для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розігрійте духовку до 120 С. Гострим ножем зробіть часті діагональні надрізи на шкірі, не прорізаючи її до м'яса. Приправте сіллю і перцем з обох сторін, втираючи суміш з боку м'яса. Крок 2 У великій жаровні розігрійте рослинне масло. Якщо шматок не поміщається, розріжте його навпіл. Обсмажте, починаючи з боку шкіри, з обох сторін по 5-8 хвилин. Обережно, жир буде стріляти! Перекладіть на блюдо. Крок 3 Лук наріжте тонкими кільцями, морква – діагональними скибочками. Крок 4 Злийте з жаровні зайвий жир, залишивши 2 ст.л. Зменшіть вогонь і додайте бадьян, гвоздику, коріандр і фенхель. Готуйте півхвилини, до появи аромату. Поверніть в жаровню м'ясо, додайте цибулю і моркву. Залийте квасом, щоб м'ясо було повністю покрито. Доведіть рідину до кипіння на плиті, закрийте кришкою і поставте в духовку. Томіть м'ясо 3 години. Додайте чорнослив і млоїте ще 1-2 години. Крок 5 Перекладіть м'ясо шкірою вгору на деко. Овочі і чорнослив перекладіть в миску, закрийте і підтримуйте в теплому вигляді. Крок 6 Збільшіть температуру до 240 С. Запікайте м'ясо 25-35 хвилин, поки шкіра не стане хрусткою. Крок 7 Поки м'ясо запікається, процідіть рідину з жаровні в сотейник, зніміть жир. Доведіть до кипіння і уварити на 2/3 об'єму, 25-35 хвилин. Додайте лимонний сік, поперчіть, при необхідності посоліть. Крок 8 Розріжте подчеревок на 6-8 порцій. Подавайте, полив соусом, з овочами і хріном.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!