Свинячі грудинки в медово-соєвому маринаді

Інгредієнти

  • свиняча грудинка з шкірою і тонкими жировими прошарками одним шматком, вагою 1-1,5 кг
  • 3 зірочки бадьяна
  • 1 ч. л. насіння фенхелю
  • 5 см палички кориці
  • 1/2 ч. л. чорного перцю горошком
  • 1/2 ч. л. гвоздики
  • Для маринаду:

Для маринаду

  • 5 ст. л. соєвого соусу
  • 2 ст. л. + 1 ст. л. меду
  • 2 ст. л. хересу
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Покладіть спеції на суху сковороду і смажте на середньому вогні, постійно помішуючи, 3 хв. Злегка остудіть і перекладіть в блендер або кавомолку і подрібніть. Просійте суміш через сито і зберігайте в герметичній банці.

Крок 2

свинячої грудинки В  МЕДОВО-соєвий МАРИНАДІ

Зробіть на грудинке з боку шкіри невеликі паралельні надрізи (НЕ прорізайте шкіру повністю) на відстані 2 см.

Крок 3

свинячої грудинки В  МЕДОВО-соєвий МАРИНАДІ

З боку м’яса натріть грудинку сумішшю спецій. Змішайте в мисці соєвий соус, херес, бальзамічний оцет і 2 ст. л. меду, рясно змастіть м’ясо за допомогою пензлика. Залишки маринаду збережіть.

Крок 4

свинячої грудинки В  МЕДОВО-соєвий МАРИНАДІ

Поверніть грудинку в рулет і обв’яжіть кулінарним шпагатом. Загорніть м’ясо в харчову плівку і залиште в холодильнику на 24 год.

Крок 5 Розігрійте духовку до 175 ° С. Застеліть деко фольгою або пергаментом, викладіть м’ясо і запікайте з розрахунку 1 ч на кожен кілограм ваги, 1-1,5 ч.

Крок 6 Додайте в маринад 1 ст. л. меду. За 15 хв. до готовності змащуйте поверхню свинини маринадом кожні 5 хв. Готову грудинку дістаньте з духовки і повністю остудіть. Наріжте тонкими шматочками.

0/5 (0 Reviews)