Свинячі відбивні з грушею

Буденний вечерю у виконанні Світлани Зарецький, постійного автора сайту Gastronom.ru, легко може перетворитися в святковий.

Інгредієнти

  • біла цибулина – 1 шт.
  • кедрові горішки – 10 г
  • сіль, мелений чорний перець
  • великі груші – 2 шт.
  • оливкова олія
  • чебрець (за смаком)
  • свинячі відбивні – 2 шт.
  • великий картопля – 2-3 шт.
  • коричневий цукор (Демерара) – 1 ст. л.

Для масла:

  • блакитний сир (дорблю, Рокфор) – 20 г
  • вершкове масло – 30 г

Покроковий рецепт приготування

Приготувати масло: сир розкришити і змішати з розм'якшеним вершковим маслом.
Сформувати невеликий брусок, загорнути в харчову плівку і прибрати в морозильник.

Свинячі відбивні промити, обсушити і злегка відбити. По обидва боки змастити олією, приправити сіллю і меленим перцем. Картоплю очистити, нарізати часточками. Цибулю нарізати тонкими кільцями. Груші розрізати уздовж навпіл, вирізати серцевину і порізати на 4-8 частин (залежно від розміру).

Духовку розігріти до 210 ° С.
Невелику форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти нарізані груші, а зверху покласти кілька шматочків вершкового масла.
Велику форму для запікання змастити оливковою олією, викласти картоплю з цибулею, додати сіль, перець, чебрець, перемішати. Зверху помістити свинячі відбивні. Поставити обидві форми в духовку.

Через 15 хвилин груші перемішати і посипати коричневим цукром. Свинячі відбивні перевернути, картопля перемішати. Через 5 хвилин дістати деко з грушами з духовки. Відбивні з картоплею запікати ще 25-30 хвилин: картопля повинна повністю приготуватися, а відбивні – підрум'янитися.

Для подачі на тарілку викласти часточки картоплі і груш, прикрасити кільцями цибулі. Викласти відбивні, поклавши на кожну невеликий шматочок холодного масла з блакитним сиром. Посипати блюдо обсмаженими кедровими горішками.

0/5 (0 Reviews)