Інгредієнти
- 1 курка вагою 1 кг
- 300 г молодої кропиви
- 3 середні картоплини
- 3 середні цибулини
- 1 невелика морквина
- 2 зубчики часнику
- 1 велике яйце
- топлене масло
- вершкове масло для подачі
- сіль
- мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Для фрикадельок зріжте м'ясо курки з кістки (залиште недоторканими крильця і спинку) і пропустіть через м'ясорубку разом з очищеним часником і половиною картоплини. Додайте яйце, сіль і перець, вимісити до однорідності. Мокрими руками скачайте з фаршу невеликі фрикадельки, викладіть на блюдо на пергамент, накрийте плівкою і поставте в холодильник. Крок 2 Все, що залишилося від курки, покладіть в каструлю, залийте 2,5 л холодної води, доведіть до кипіння, посоліть, зніміть піну. Додайте розрізану навпіл неочищену цибулину і морквину, варіть 1,5 ч. Процідіть бульйон через сито. Те, що залишилося в ситі, більше не знадобиться. Крок 3 Порубаєте кропиву, видаляючи жорсткі стебла. Очистіть залишився лук і нартофель, наріжте цибулю дуже дрібно, картопля – середніми кубками. Крок 4 Розтопіть в каструлі з товстим дном масло, обсмажити цибулю, 5 хв. Додайте картоплю, обсмажуйте ще 5 хв. Додайте половину бульйону, доведіть до кипіння і млоїте на слабкому вогні 10 хв. Додайте кропиву, млоїте ще 10 хв. Крок 5 В іншій каструлі доведіть до кипіння бульйон, трохи посоліть і зваріть в цьому бульйоні фрикадельки, приблизно 10 хв. З'єднайте вміст обох каструль. Перед подачею покладіть в кожну тарілку супу по шматочку вершкового масла.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!