Інгредієнти
- 1 цесарка
- 20 скибочок сушених білих грибів
- 100 г підкопченого сала з прожилками м'яса
- 150 г довгого рису
- 2 середні морквини
- 1 середній стебло цибулі-порею
- 1 середня цибулина
- 1 невеликий корінь петрушки
- 1 лавровий лист
- 1 ч. л. запашного перцю горошком
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Сухі білі гриби замочіть в 2 л теплої води на 20 хвилин. Потім промийте гриби і крупно наріжте, настій процідіть через тонке сито або марлю. Крок 2 Покладіть цесарку в каструлю, залийте грибним настоєм, доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте корінь петрушки, 1 розрізану навпіл моркву і так само розрізану цибулину, зелену частину цибулі-порею (промийте від піску!), 1 ст. л. солі, лавровий лист і запашний перець. Варіть на слабкому вогні 1 годину до м'якості м'яса. Крок 3 Поки вариться бульйон, очистіть залишилася моркву і наріжте невеликими кубиками. Тонкими півкільцями наріжте білу частину порею, промивши також при необхідності від піску. Крок 4 Вийміть готову цесарку з бульйону. Зріжте м'ясо з кісток акуратними зручними для їжі шматочками середнього розміру. Крок 5 Сало наріжте дуже дрібними кубиками і обсмажте в каструлі з товстим дном, щоб витопити жир. Порціями обсмажте в жирі шматочки цесарки до рум'яної скоринки. Готові шматочки виймайте шумівкою на тарілку. Крок 6 У тій же каструлі обсмажуйте підготовлені порей і моркву до м'якості, часто помішуючи, 5 хвилин. Додайте гриби, продовжуйте обсмажувати 5 хвилин. Поверніть в каструлю цесарку, покладіть рис, процідіть в каструлю бульйон, доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть, варіть до м'якості рису, 15-20 хвилин. Подавайте суп дуже гарячим. До речі
Рис для цього супу можна замінити кускусом або заздалегідь запареним і потім звареним до м'якості пшоном.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!