Інгредієнти
- 500 г спагетті
- 800 г м'якоті цесарки
- 100 г курдючного сала або солоного свинячого сала
- 2 зубчики часнику
- 1 середній пучок петрушки
- 1 середній пучок зеленої цибулі
- 1 склянка борошна
- по щіпці сушеного орегано, чебрецю і майорану
- сіль, мелений чорний перець
- оливкова олія « екстра вірджин »
Для соусу
- 500 г рубаних помідорів у власному соку
- 1 середня цибулина
- 3 зубчики часнику
- листочки 2 гілочок базиліка
- 1 ст. л. оливкового масла «екстра вірджин»
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Подрібніть в м'ясорубці м'якоть цесарки і сало. Окремо подрібніть блендером нарізану зелень і часник з 0,5 склянки холодної води в пасту. Змішайте часниково-трав'яну пасту і фарш. Приправте сіллю і перцем, ретельно вимішують руками, щоб суміш була щільною і не розпадалася при смаженні. Накрийте фарш плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Крок 2 Для соусу очистіть цибулю і часник, дрібно наріжте. Обсмажуйте цибулю і часник в великому сотейнику в оливковій олії 5 хвилин. Додайте помідори разом з рідиною і 0,5 склянки води; готуйте на середньому вогні 7-8 хвилин. Зніміть з вогню, додайте дрібно нарізані листочки базиліка, перемішайте, посоліть і поперчіть. Крок 3 В широкій глибокій тарілці змішайте борошно з сушеними травами. Змочуючи руки в гарячій воді, скачайте з фаршу фрикадельки розміром з волоський горіх. Обваляйте фрикадельки в борошняної суміші, струсіть зайве. Крок 4 В велику сковороду налийте олію шаром 1 см, розігрійте. Обсмажте фрикадельки партіями до рум'яної скоринки з усіх боків. Готові фрикадельки викладайте на паперові рушники, щоб стік зайвий жир, і перекладайте в сотейник з томатним соусом. Прогрівайте на слабкому вогні під кришкою, поки варяться спагетті. Крок 5 У великій каструлі закип'ятіть воду, посоліть, покладіть спагетті і варіть, помішуючи, щоб спагетті не злипалися, відповідно до інструкції на упаковці. Відкиньте на друшляк, відразу ж розкладіть по підігрітих тарілках, зверху викладіть фрикадельки з соусом, збризніть оливковим маслом. Подавайте негайно. До речі
В сезон ви можете замість консервованих використовувати свіжі стиглі помідори без шкірки і насіння.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!