СОУС Болоньєзе

Інгредієнти

  • цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 велика цибулина
  • майоран – за смаком
  • орегано – за смаком
  • чебрець – за смаком
  • шафран – за смаком
  • велика морква – 1 шт.
  • розмарин – за смаком
  • молоко – 250 мл
  • м'ясний фарш (яловичина, свинина) – 500 г
  • вино червоне – 250 мл
  • помідори у власному соку – 1-2 бан ки по 800 мл

Покроковий рецепт приготування

Цибулю і моркву нарізати маленькими кубиками. Овочі перекласти в казан і обсмажити в олії до прозорості лука. У сковороді на олії обсмажити фарш до золотистого відтінку. Обсмажені фарш і овочі з'єднати в казані (обсяг фаршу і овочів повинен бути приблизно однаковий) і залити молоком. Поставити на вогонь, гасити, постійно помішуючи. Коли приблизно половина молока випарується, фарш залити вином. Готувати до зникнення запаху алкоголю, не забуваючи помішувати. З помідорів зняти шкірку і відправити в казан. Потім засипати приправи за смаком і посолити, якщо треба. Соус готувати на самому маленькому вогні мінімум ще 1,5-2 години, помішуючи кожні 20 хвилин (швидкий спосіб). Якщо хочете справжній болоньєзе, то соус потрібно варити 4-5 годин, помішуючи кожні 30 хвилин. Болоньєзе подати до столу з італійської пастою.

0/5 (0 Reviews)