СОЛЯНКА ЗБІРНА М'ЯСНА КЛАССИЧЕСКАЯ

Збірна м'ясна солянка класична схожа на конструктор: ви поєднуєте кілька, здавалося б, абсолютно різних елементів і в результаті виходить щось дуже навіть гармонійне. Та й взагалі це блюдо, як і багато інших, народилося, що називається, не від хорошого життя: люди таким чином просто намагалися реалізувати залишки їжі. Заморськими оливками і каперсами солянка збагатилася значно пізніше. Візьмемо приклад з наших предків і ми. Заглянемо в холодильник і додамо в класичну збірну м'ясну солянку все копченості, що є, сосиски, шинку і навіть банальне відварне м'ясо. І не забудьте про лимончика! & Nbsp; До речі, майте на увазі, що цей суп з приємною & nbsp; кислинкою & nbsp; відмінно лікує не тільки від похмілля, але і від застуд!

СОЛЯНКА ЗБІРНА М'ЯСНА КЛАСИЧНА

Інгредієнти

  • яловичі або курячі кістки для бульйону – 250 г
  • яловичина – 200 г
  • морква середнього розміру – 1 шт.
  • цибулини середнього розміру – 2 шт.
  • масло вершкове – 1 ст. л.
  • борошно – 1 ст. л.
  • паста томатна – 2 ст. л.
  • солоні огірки – 2 шт.
  • каперси – 20 г
  • ковбаски мисливські – 2 шт.
  • сік 1/2 лимона
  • лист лавровий – 3 шт.
  • оливки без кісточок – 7 шт.
  • варена шинка – 100 г
  • сіль, перець горошком – за смаком

Для подачі:

  • сметана

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

СОЛЯНКА ЗБІРНА М'ЯСНА КЛАСИЧНА

Приготуйте бульйон для збірної солянки. М'ясо та кістки промити, покласти в каструлю, залити 2 л холодної води і довести до кипіння. Зняти піну, додати очищені моркву і цибулину, варити 1,5 ч. Крок 2

Частину, що залишилася цибулину очистити , дрібно нарізати. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити цибулю, 6 хв. Всипати борошно, готувати, постійно помішуючи, 2 хв. Додати томатну пасту і готувати зажарку для солянки, помішуючи, ще 5 хв. Крок 3

Солоні огірки для солянки нарізати кубиками, каперси подрібнити. Крок 4

СОЛЯНКА ЗБІРНА М'ЯСНА КЛАСИЧНА

Вийняти м'ясо з бульйону, дати трохи охолонути. Бульйон процідити. Варене м'ясо, ковбаски і шинку нарізати кубиками. Крок 5

СОЛЯНКА ЗБІРНА М'ЯСНА КЛАСИЧНА

Довести бульйон для солянки до кипіння, покласти в нього яловичину і м'ясо і нарізані м'ясо, ковбаски і шинку. Додати смажену цибулю, огірки, оливки, каперси, горошини чорного перцю і лавровий лист. Варити 10 хв. В кінці варіння додати сіль за смаком. Крок 6

СОЛЯНКА ЗБІРНА М'ЯСНА КЛАСИЧНА

Лимон нарізати тонкими скибочками. Збірну м'ясну солянку розлити по тарілках. Подати до столу з скибочками лимона і сметаною. Можна посипати свіжою зеленню. Корисна порада

Збірна м'ясна солянка стає ще смачніше на наступний день. Тому якщо ви зварили її, наприклад, 1 січня, але близькі не дуже налаштовані на суп, не переживайте: завтра ваші старання будуть оцінені повною мірою!

До речі

Лимон можна додавати не тільки в порційні тарілки зі збірною м'ясної солянкою, але також і в процесі варіння, хвилин за десять до готовності страви. Це той самий випадок, коли суп кислинкою не зіпсуєш!

0/5 (0 Reviews)