СОЛЯНКА З каперсів

Солянка – це те блюдо, в приготуванні якого можна проявити максимум фантазії, експериментуючи з інгредієнтами. У російській кухні вона традиційно готується з солоними огірками, каперси & quot; запозичені & quot; з європейської кухні. Але якщо покласти в солянку і те, і інше, вона буде ще смачніше

Інгредієнти

  • 400 г м'ясного асорті (сосиски, шинка, напівкопчена ковбаса, мова)
  • 300 г капусти
  • 3 солоних огірка
  • 2 склянки огіркового розсолу
  • 1 стакан маринованих білих грибів
  • 1 середня цибулина
  • 1 стакан маслин або оливок
  • 2 ст. л. каперсів
  • 1 лимон
  • пучок кропу
  • 2 ст. л. оливкового масла
  • сіль, мелений чорний перець
  • сметана

для бульйону:

  • 1,2 кг яловичини (грудинка, шия)
  • половина курки
  • 1 велика цибулина
  • 1 корінь петрушки
  • 2 лаврові листки
  • по 5 горошин чорного і запашного перцю
  • 1 ч. л. солі

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

СОЛЯНКА З каперсів

Покласти у велику каструлю яловичину і курку, залити 3 л питної води і довести до кипіння. Зменшити вогонь, зняти піну, додати цибулю, петрушку і спеції, прикрити кришкою і варити 1,5 ч. Вийняти курку і варити м'ясо ще 1 ч. Готовий бульйон процідити в чисту каструлю. Яловичину і курку відокремити від кісток і нарізати невеликими шматочками. Крок 2

СОЛЯНКА З каперсів

Капусту тонко нашаткувати, покласти в миску і залити окропом, залишити на 10 хв., потім воду злити. Крок 3

СОЛЯНКА З каперсів

Лук очистити, нарізати четвертинками кілець і обсмажити в оливковій олії на сковороді, не допускаючи зміни кольору. Крок 4

СОЛЯНКА З каперсів

Довести до кипіння бульйон, додати цибуля і капусту, варити 10-15 хв., до м'якості капусти. У сотейнику закип'ятити розсіл і перелити в каструлю з супом. Крок 5

СОЛЯНКА З каперсів

Нарізати шинку, мову і ковбасу невеликими кубиками, сосиски – кружечками, солоні огірки – кубиками, мариновані гриби – невеликими шматочками. Додати в киплячий суп яловичину і курку, м'ясне асорті, огірки, гриби. Варити 5 хв. і відставити суп на 30 хв. Спробувати, посолити і поперчити. Крок 6

СОЛЯНКА З каперсів

Довести солянку до кипіння, додати оливки і каперси. У лимона зрізати шкірку, нарізати тонкими кружальцями. Кріп дрібно порубати. Розлити суп по тарілках, посипати кропом. Подавати з лимоном і сметаною.

0/5 (0 Reviews)