СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Скалопіне в перекладі з італійської – тонко нарізані шматочки м'яса. Для цього італійського блюда можна використовувати телятину, свинину або курку, які обвалюються в борошні і обсмажують в одному з соусів. Соус для скалопіне може бути різноманітним залежно від регіональних традицій. Найпопулярніші – лимонний з каперсами, грибний або, як у мене, томатний соус для піци. Також блюдо можна запікати в духовці, виклавши зверху шматочки моцарели.

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

 СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Смачна Італія x Інгредієнти

  • свинина 800 г
  • помідори 7 – 8 шт.
  • зелені оливки 100 г
  • часник (зубчики) 2 шт.
  • оливкова олія 5 ст.л.
  • мука 5 ст.л.
  • цукор 1 ч.л.
  • моцарелла 125 г
  • сіль за смаком
  • мелений чорний перець за смаком
  • сушений базилік за смаком

Покроковий рецепт приготування

Крок 1

Помідори вимити, зробити на них хрестоподібні надрізи. Помідори покласти в окріп на кілька секунд. Потім зняти з них шкірку. Крок 2

Розрізати помідори, видалити з них насіння і нарізати невеликими шматочками. Крок 3

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Свинину нарізати на тонкі шматочки. Крок 4

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Свинину застелити плівкою або пергаментом і відбити молоточком по обидва боки. Також з двох сторін кожен шматочок поперчити, посолити і посипати сушеним базиліком. Крок 5

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Шматочки свинини обваляти в борошні, надлишки струсити. Крок 6

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

В сковороді розігріти 2 ст. л. оливкового масла. Обсмажити шматочки свинини з двох сторін до рум'яної скоринки. Крок 7

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Форму для запікання змастити 1 ст . л. масла. Викласти обсмажену свинину. Крок 8

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Зубчики часнику очистити. Розчавити плоскою стороною ножа і дрібно нарізати. У чистій сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити часник. Потім часник видалити з сковороди. Крок 9

Оливки нарізати на колечка або половинки. В оригінальному рецепті повинні бути чорні оливки. На жаль, у мене на момент приготування не виявилося чорних оливок, довелося використовувати зелені. Крок 10

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

У сковороду з часниковим маслом додати шматочки помідорів і нарізані оливки. Крок 11

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Додати сіль, цукор, перець, перемішати і тушкувати 1 хв. Якщо соус густоват, то додати трохи води. Крок 12

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

У форму з м'ясом викласти соус. Поставити форму з “скалопіне алла пиццайола” в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30 – 35 хв. Крок 13

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Моцареллу нарізати на кружки. Крок 14

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Дістати форму з духовки. Викласти моцарелу на соус. Поставити форму назад в духовку на кілька хвилин до розплавлення моцарели. Крок 15

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Форму з готовим блюдом дістати з духовки. Крок 16

СКАЛОПІНЕ АЛЛА пиццайола

Розкласти м'ясо в соусі на порції. Прикрасити свіжими овочами та зеленню. Подати до столу. Смачного!

0/5 (0 Reviews)