СІРІ Щі

Капусту вживають в свіжому вигляді, смажать, тушкують, варять, заготовляють на зиму. Для приготування різних страв використовують качани. Верхні зелене листя з качанів і листя, що ростуть навколо нього, зазвичай викидають, або віддають на корм худобі. І мало хто знає, що з цього листя готують традиційну страву російської кухні & mdash; сірі щі. На відміну від щей з квашеної капусти, вони більш наваристі, мають насичений смак, з особливою кислинкою.

Кращі сімейні рецепти x Інгредієнти

  • квашені зелене листя капусти (кришиво) 700 г
  • свинина з салом 700 г
  • картопля 3-4 шт.
  • томатна паста 1 ст.л.
  • кріп сушений 2 ст.л.
  • лавровий лист 1 шт.
  • сіль за смаком
  • ріпчасту цибулю 2 шт.
  • вода 2-2,5 л

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 У скороварку покласти кришиво і м'ясо. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями, очищений картопля -Невеликі часточками. Покласти в каструлю. Крок 2 Залити водою, додати томатну пасту. Кришку скороварки герметично закрити. Поставити на сильний вогонь. Крок 3 Як тільки вода закипить під тиском і клапан почне видавати “свист”, вогонь зменшити і варити 40 хв. Крок 4 Після закінчення зазначеного часу вогонь вимкнути. Не можна відкривати кришку, заздалегідь не випустивши пар або не остудили скороварку. Крок 5 Дістати шматок м'яса з скороварки, виделкою розібрати м'ясо на волокна і відправити назад в каструлю. Додати кріп і лавровий лист. Прокип'ятити. Крок 6 Розлити борщ по тарілках. Можна подавати зі сметаною. Корисна порада

Скороварка застосовується для приготування страв, які зазвичай вимагають тривалого варіння у воді або на пару. Підвищення температури і тиску дозволяє скоротити час термообробки в 2-4 рази, а іноді і більше.

Господині на замітку

Сірі щі набагато смачніше на наступний день після приготування.

0/5 (0 Reviews)