Хоча немає нічого смачнішого свіжої шинки зі сльозою, зрізаної для вас прямо з кістки м'ясником на провансальської ринку, проте винахідливі французи придумали запікати і подавати її в соусі з травами & ndash; виходить jambon & agrave; l & rsquo; os brais & eacute; & Agrave; la sauge.
Ця страва порадує тих, у кого звичайна шинка вже навязла в зубах, і дозволить пустити в справу кілька завітрених шматочки.
Інгредієнти
- 6 товстих скибок шинки на кістки
- 4 цибулини шалот
- 2 зубчики часнику
- 250 г будь-яких грибів
- 4-5 гілочок петрушки
- 1 гілочка чебрецю
- 3 щіпки сушеного шавлії
- 500 мл сухого білого вина
- 2 ст. л. крем-фреш
- 1 ст. л. білого винного оцту
- 4 ст. л. вершкового масла плюс ще трохи для змащування
- сіль, мелений чорний перець
покроковий рецепт ПРИГОТОВЛЕНИЯ
Крок 1 Змастіть вершковим маслом форму для запікання. Викладіть в неї скиби шинки і залийте половиною білого вина. Дуже щільно закрийте форму фольгою і запікайте в розігрітій до 190 ° С духовці 20-25 хв. Крок 2 Поки шинка в духовці, очистіть цибулю і часник, дрібно наріжте. Так само наріжте очищені гриби. Дрібно порубати петрушку. Крок 3 У каструлю з товстим дном покладіть цибулю, залийте оцтом і готуйте на маленькому вогні, поки оцет повністю не випарується. Крок 4 Додайте 2 ст. л. вершкового масла, гриби, петрушку, часник, листочки чебрецю і шавлія. Влийте вино. Готуйте на слабкому вогні, поки вино повністю не випарується. Крок 5 Додайте крем-фреш, сіль і перець за смаком. Можете дуже швидко збити соус блендером, так, щоб залишилися маленькі шматочки. Крок 6 Вийміть форму з духовки. Рідина з форми вилийте в соус. Прогрійте соус, зніміть з вогню і додайте в нього вершкове масло. Крок 7 Полийте шинку соусом і негайно подавайте. Корисна порада
Навіть якщо у вас є можливість використовувати для цього рецепта свіжий шавлія, ми все-таки радимо вам утриматися: він гірчить, так що краще тільки прикрасити їм блюдо.
У наших супермаркетах продається в основному італійська шинка на кістки. Гасити її & ndash; недозволена розкіш. Але є вихід: на ринку купите свинячу ногу і запечіть її в духовці у фользі на маленькому вогні. Вийде відмінна шинка. Ось тільки якщо в супермаркеті шинку вам розріжуть, будинки доведеться повозитися самим. І тут не обійтися без електроножа. На гарнір до шинки можна подати варену картоплю або пюре із зеленої сочевиці.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!