Щі ПЕТРОВСЬКІ З КВАШЕНОЙ КАПУСТИ

Що можна сказати про цю страву? Це щі! Ситні, наваристі, ароматні щі – з різноманітністю смакових нюансів. Тут багато різного м'яса і квашеної капусти. Приготуйте один раз і, можливо, саме ці щі з квашеною капустою стануть вашими улюбленими.

Інгредієнти

  • 1 грудка куряча
  • 2 кг яловичини з кісткою
  • 200 г варено-копченої шинки
  • 100 г грудинки копченої
  • 200-300 г квашеної капусти
  • 2 цибулини
  • морква – 1 шт
  • 1 корінь петрушки
  • 1 лавровий лист
  • 2 ст. л. борошна
  • цукор – 1 ч.л..
  • чорний перець горошком 2-3 шт.
  • жирна сметана і зелень петрушки для подачі
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Моркву, корінь петрушки і 1 цибулину очистити, крупно нарізати і обсмажити на сухій розжареній сковороді (4 хв.). Крок 2 М'ясо промити, помістити у велику каструлю разом з обсмаженими овочами і кісточкою від грудинки, залити водою. Крок 3 Поставити каструлю на сильний вогонь, довести до кипіння. Зняти піну, зменшити вогонь, нещільно накрити кришкою і варити 1 год. Крок 4 Покласти в суп курячу грудку і готувати ще 30 хв. За 10 хв. до закінчення варіння додати лавровий лист і чорний перець. Крок 5 М'ясо вийняти з каструлі. Бульйон процідити, швидко довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму. Крок 6 Грудинку нарізати невеликими шматочками. Що залишився лук очистити і нарізати півкільцями. Капусту віджати (сік зібрати в миску) і дрібно нарізати. Крок 7 Грудинку обсмажити на розпеченій сковороді (2 хв.). Зменшити вогонь, додати цибулю і готувати ще 2 хв. Крок 8 Покласти капусту, тушкувати без кришки на середньому вогні, час від часу помішуючи, 10 хв. Крок 9 Відварену яловичину, курячу грудку і шинку нарізати невеликими шматочками. На сухій сковороді обсмажити борошно до світло-коричневого кольору, додати 3-4 ст. л. бульйону і цукор, перемішати, зняти з вогню. Крок 10 В каструлю зі слабко киплячою бульйоном покласти нарізані м'ясні продукти і тушковану капусту, влити капустяний сік. Готувати 20 хв. Крок 11 Додати борошняну суміш і сіль за смаком. Перемішати і варити ще 5 хв. Зняти щі з вогню, накрити кришкою і дати настоятися в теплому місці 10-15 хв. Подавати зі сметаною і свіжою зеленню петрушки.

0/5 (0 Reviews)