Традиційне кіпрське блюдо, яке подають як в туристичних ресторанах, так і в місцях & laquo; для своїх & raquo ;. Іноземним гостям шефтальес подадуть з картоплею-фрі, який став найпопулярнішим гарніром на Кіпрі, і овочевим салатом, а самі кіпріоти вважають за краще їсти ці ковбаски з арабської питою і шматочком обсмаженого на грилі халумі.
Інгредієнти
- 1,5 кг свинячого або баранячого фаршу
- 10 гілочок петрушки
- 5 гілочок м'яти
- 3 середні цибулини
- свинячі кишки
- 1 ч. Л. меленої солодкої паприки
- сіль, мелений чорний перець
- оцет
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Промийте свинячі кишки в проточній воді, покладіть в миску і залийте 1 л холодної води з 2 ст. л. оцту. Крок 2
очистіть і дуже дрібно наріжте цибулю. У петрушки і м'яти відокремте стебла (вони не знадобляться). Листочки дрібно наріжте. Крок 3
Додайте у фарш цибуля, зелень, сіль, перець і паприку. Добре вимісити до однорідності і трохи відбийте. Крок 4
Візьміть кишку, злегка обсушити і за допомогою спеціальної насадки наповніть її фаршем, щоб вийшла невелика ковбаска. Крок 5
Зауважте вузлики з двох сторін ковбаски і обріжте кишку. Продовжуйте формувати ковбаски, поки не закінчиться фарш. Крок 6
розпаліть вугілля і посмажте ковбаски на решітці з двох сторін, 10-12 хв. Або розігрійте сковороду-гриль і посмажте ковбаски на ній. Подавайте гарячими з шматочками лимона. Господині на замітку
Сирі ковбаски можна загорнути в поліетиленову плівку і заморозити. А потім смажити без розморожування.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!