Ця страва готується за традиційним японським рецептом. Завдяки повальної моді на суші в нашій країні ми знаємо, що японці люблять шашлички і готують їх не тільки на теппаном (закритому грилі), але і на вугіллі. Можна подавати такі шашлички і з вареним рисом, і з зажареними на вугіллі овочами.
Інгредієнти
- 1,2-1,3 кг м'якоті свинини (окіст, лопатка)
- рослинне масло для змазування
для маринаду:
- 1-2 зубчики часнику
- 1 стакан японського темного соєвого соусу
- 3 ст. л. кулінарного вина мирин
- 1/2 ч. л. цукру
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Наріжте свинину невеликими кубиками, видаляючи з м'яса все плівки. Крок 2 Для маринаду измельчитечасник. Ретельно перемішайте інгредієнти маринаду, залийте ним м'ясо і помістіть в холодильник на 4 год. Крок 3 Вийміть кубики м'яса з маринаду і нанизайте на попередньо вимочені у воді дерев'яні шампури. Покладіть шашлички на добре розігріту і змащену маслом грати, смажте на середніх вугіллі 8-10 хв., Перевертаючи і змащуючи маринадом (останні 2-3 хв. М'ясо змащувати маринадом не потрібно). Крок 4 Якщо ви готуєте в духовці, попередньо розігрійте її до 190 ° С і смажте шашлички на решітці, встановленої на деку, приблизно 15 хв. До речі
Що залишився маринад можна подати до шашлички в якості соусу, але перед подачею його обов'язково потрібно довести до кипіння і готувати на слабкому вогні приблизно 2 хв.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!