Інгредієнти
- 12 філе стегенець цесарки
- 6 ст. л. саке
- 1,5 ст. л. японського вина мирин
- 7 ст. л. японського соєвого соусу
- 1,5 ст. л. дрібного цукру
- рослинне масло
- пластівці чилі для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Заздалегідь, мінімум за 30 хвилин, замочіть дерев'яні шпажки в теплій воді, щоб вони не горіли на вугіллі. Наріжте філе стегенець цесарки на прямокутні шматочки довжиною не більше 3 см і нанизайте їх на шпажки, по 4 шматочки на кожну шпажку. Крок 2 Приготуйте соус якіторі: змішайте саке, мірін, соєвий соус і цукор в невеликій каструльці. Поставте на слабкий вогонь і готуйте, помішуючи, поки соус не загусне, 7-8 хвилин. Крок 3 Розпаліть вугілля – вони повинні добре прогоріти і затягнутих «сивим» попелом. Прожарити і змастіть маслом грати. Покладіть шашлички на решітку над вугіллям, соус з пензлем тримайте поруч. Крок 4 Часто перевертайте шашлички на решітці. Як тільки ви почуєте, що на вугілля почав капати сік з жиром, зніміть шашлички з вугілля і змастіть з усіх боків соусом. Смажте до готовності цесарки, ще двічі змастивши м'ясо соусом. Подавайте якіторі негайно, посипавши пластівцями гострого перцю. До речі
Такі шашлички можна готувати і з грудки цесарки. Будьте гранично уважні, щоб не пересушити м'ясо.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!