Шашлички із сьомги з камамбер

Ці рибні шашлички із сьомги і з загорнутим в хрустку обсмажену шинку прошутто камамбером можна подати як оригінальну закуску, а можна і як основне блюдо. Про всяк випадок готуйте побільше & ndash; виходить так вишукано і так смачно, що маленькій порції може не вистачити

Інгредієнти

  • сиров'ялена шинка прошутто – 6-8 великих тонких скибочок
  • маленький різнокольоровий солодкий перець – 2 шт.
  • сьомга (філе) – 800-900 г
  • оливкова олія «екстра вірджин»
  • свіжа зелень фенхеля – за смаком
  • рослинне масло для змазування
  • сир камамбер – 1 гурток (250 г)

Для маринаду:

  • гірчичний порошок – 1 ч. л.
  • оливкова олія «екстра вірджин» – 4 ст. л.
  • сіль – за смаком
  • насіння анісу – щіпка
  • лимон (сік) – половинка маленького лимона

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Розріжте камамбер спочатку уздовж навпіл, а потім кожну половинку – на 8 частин. Покладіть шматочки сиру скоринкою вниз на велику тарілку і поставте її в морозильник на 2 ч. Наріжте солодкий перець квадратиками зі стороною 3 см. Крок 2 Наріжте філе сьомги кубиками зі стороною 3 см, покладіть в миску, додайте лимонний сік, гірчицю, оливкову олію і аніс. Посоліть і поперчіть за смаком, все перемішайте і поставте в холодильник на 1-2 ч. Крок 3 Складіть скибочки шинки прошутто уздовж і наріжте смужками, подібними по ширині з шматочками камамберу. Вийміть сир з морозилки, загорніть кожен шматочок в смужку прошутто і нанизайте упереміж з кубиками сьомги і шматочками солодкого перцю на попередньо вимочені у воді дерев'яні шпажки або тонкі металеві шампури. Потім поставте підготовлені брошети в морозильник на 10 хв. Крок 4 Вийміть брошети з морозилки, злегка змастіть оливковою олією і обсмажують на добре розігрітій і змащеній маслом решітці над середніми вугіллям до тих пір, поки шматочки не перестануть бути в серединці червоними, приблизно 10 хв. Крок 5 Відразу ж подавайте на тарілках, посипавши нарізаною зеленню фенхеля. До речі

Якщо ви не великий шанувальник анісової запаху, замініть зелень і насіння іншими, але з таким же освіжаючим ефектом. Ідеально підійдуть листя і насіння селери, а й кріп буде цілком доречний.

0/5 (0 Reviews)