Це і правда особливий салат. У ньому все незвично & ndash; від форми подачі до поєднання інгредієнтів. І заправлений він тільки сіллю, перцем і невеликою кількістю рому & ndash; дуже правильне початок для вечірки або романтичної вечері. Ром і лікер можна замінити цукровим сиропом, змішаним з соком лайма.
Інгредієнти
- 1 середній ананас (сорти голд або монте Ліріо), дуже стиглий
- по 1 невеликому зеленому, червоному і жовтому солодкого перцю
- 1 маленький не надто гострий червоний перець чилі
- 200 г сиров'яленому шинки
- 2-3 ст . л. світлого рому або кокосового лікеру Malibu, за бажанням
- сіль, мелений чорний і рожевий перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розріжте ананас вздовж навпіл. Маленьким гострим ножем надріжте м'якоть, відступивши приблизно 0,7 см від краю ананаса. Акуратно підрізаючи м'якоть глибше, вийміть її одним шматком так, щоб залишилася порожня «човник» з половини ананаса. Приправте цю «човник» зсередини рожевим перцем. Повторіть з другою половиною ананаса. Крок 2 Вирізану м'якоть розрізати вздовж навпіл, виріжте жорстку серцевину. М'якоть наріжте невеликими шматочками. Покладіть часточки в миску, збризніть ромом або лікером, посипте свіжомеленим чорним перцем, накрийте плівкою, поставте в холодильник на 1 ч. Крок 3 У всіх перців видаліть перегородки, плодоніжки і насіння. Солодкі перці наріжте невеликими трикутниками, чилі подрібніть. Посоліть підготовлені перці і відставте на 30 хв. Крок 4 сиров'ялені шинку наріжте смужками або нарвіть руками. Додайте в миску з замаринувати ананасами перці і шинку, посоліть, перемішайте, розкладіть отриману начинку поподготовленним половінкам- «човники». Приправте рожевим і чорним перцем, подавайте як салат. Корисна порада
В цей салат можна додати ще кілька інгредієнтів за бажанням, перш за все ніжний сир типу гауда або едамського. Потім гриби & ndash; гливи або шампіньйони, дуже свіжі, сирі, збризнути лимонним соком і сіллю. Ну і, звичайно, будь-яка зелень & ndash; особливо кінза. Заправити салат можна несколькі- ми краплями соусу табаско або азіатського рибного соусу. Але не заправляйте цей салат ніяким маслом, майонезом або навіть самим знежиреним йогуртом & ndash; вони зіпсують його тонкий смак.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!