Вчора ввечері ви зварили занадто багато макаронів, а сьогодні прийшли з роботи і у вас немає сил готувати вечерю? Тоді салат з макаронами & ndash; ваше спасіння. А дитина обов'язково пошкодує що працюють до сьомого поту батьків і допоможе вам натерти або нарізати овочі для цього нехитрого страви. Хоча чесно кажучи, ми найчастіше варимо для цього салату макарони спеціально.
Інгредієнти
- 250 г пасти пенне (трубочки)
- 1 середній цукіні
- 1 велика морквина
- 1 великий червоний солодкий перець
- 200 г вареної шинки
- 1 зубчик часнику
- половина маленького пучка базиліка
- 1 ст. л. лимонного соку
- оливкова олія «екстра вірджин»
- сіль
Покроковий рецепт приготування
Відваріть пасту в підсоленому окропі згідно з інструкцією на упаковці. Готову пасту відкиньте на друшляк, обсушити, збризніть оливковим маслом, щоб трубочки не злипалися, і остудіть. Поки паста вариться, очистіть перець від плодоніжки і серцевини, наріжте дуже маленькими кубиками. Цукіні, морква і шинку наріжте тонкою соломкою. Часник і стебла базиліка подрібніть, листя базиліка наріжте тонкими смужками. У сковороді розігрійте трохи оливкового масла і на середньому вогні обсмажте по черзі морква, цукіні і шинку так, щоб овочі залишалися хрусткими, але не сирими. Змішайте 3 ст. л. масла, лимонний сік, подрібнений часник і стебла базиліка. Перемішайте обсмажені овочі, солодкий перець, шинку, листя базиліка і пасту, заправте салат соусом. Господині на замітку
До речі
Можете додати в цей салат свіжі стручки цукрового горошку, нарізавши їх злегка навскоси. Шинку замініть смужками обсмаженого курячого філе або запеченої в духовці вирізки (свинячий або яловичої).
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!