Салат з ПАСТИ, ШИНКИ І ОВОЧІВ

Вчора ввечері ви зварили занадто багато макаронів, а сьогодні прийшли з роботи і у вас немає сил готувати вечерю? Тоді салат з макаронами & ndash; ваше спасіння. А дитина обов'язково пошкодує що працюють до сьомого поту батьків і допоможе вам натерти або нарізати овочі для цього нехитрого страви. Хоча чесно кажучи, ми найчастіше варимо для цього салату макарони спеціально.

Салат з ПАСТИ, ШИНКИ І ОВОЧІВ

Інгредієнти

  • 250 г пасти пенне (трубочки)
  • 1 середній цукіні
  • 1 велика морквина
  • 1 великий червоний солодкий перець
  • 200 г вареної шинки
  • 1 зубчик часнику
  • половина маленького пучка базиліка
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • оливкова олія «екстра вірджин»
  • сіль

Покроковий рецепт приготування

Відваріть пасту в підсоленому окропі згідно з інструкцією на упаковці. Готову пасту відкиньте на друшляк, обсушити, збризніть оливковим маслом, щоб трубочки не злипалися, і остудіть. Поки паста вариться, очистіть перець від плодоніжки і серцевини, наріжте дуже маленькими кубиками. Цукіні, морква і шинку наріжте тонкою соломкою. Часник і стебла базиліка подрібніть, листя базиліка наріжте тонкими смужками. У сковороді розігрійте трохи оливкового масла і на середньому вогні обсмажте по черзі морква, цукіні і шинку так, щоб овочі залишалися хрусткими, але не сирими. Змішайте 3 ст. л. масла, лимонний сік, подрібнений часник і стебла базиліка. Перемішайте обсмажені овочі, солодкий перець, шинку, листя базиліка і пасту, заправте салат соусом. Господині на замітку

До речі
Можете додати в цей салат свіжі стручки цукрового горошку, нарізавши їх злегка навскоси. Шинку замініть смужками обсмаженого курячого філе або запеченої в духовці вирізки (свинячий або яловичої).

0/5 (0 Reviews)