Інгредієнти
- 140 г свіжої зеленої квасолі
- 1 невеликий пучок петрушки
- сік 1 лимона
- 500 г дрібного молодої картоплі
- оливкова олія – 3 ст. л.
- 140 г свіжого лущеного горошку
- 4 ст. л. листочків м'яти
- 80 г шинки панчетта
Покроковий рецепт приготування
Картопля добре вимити, відварювати в шкірці в киплячій підсоленій воді 10-12 хв. Воду злити і дати охолонути. Квасоля опустити у велику каструлю з киплячою підсоленою водою. Варити 3-4 хв., Потім додати горошок. Варити ще 2-3 хв., Поки квасоля і горошок не стануть м'якими, але вони не повинні втратити форму. Злити воду і облити холодною водою. Якщо є час, можна зняти з квасолі верхню шкірку. Панчетту нарізати скибочками. У сковороді з товстим дном розігріти 1 ст. л. оливкового масла і обсмажити в ньому шинку до хрусткої скоринки. Перекласти разом з маслом в салатну миску. Остиглий картопля розрізати уздовж навпіл і додати до шинки. Добре перемішати, щоб картопля просочився ароматним жиром панчетти. М'яту з 2 ст. л. оливкового масла пюрировать в блендері. Влити лимонний сік і масло, що залишилося, щоб вийшла емульсія. Приправити сіллю і чорним перцем. У салатник з картоплею перекласти квасоля і горошок, влити заправку і обережно розмішати. Приправити, якщо необхідно. Подати на стіл.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!