Салат з макаронами ПІД СОУСОМ ПЕСТО

Салат з макаронами ПІД СОУСОМ ПЕСТО

Інгредієнти

  • 350 г макаронів
  • 125 г моцарели (невеликими кульками)
  • 150 г шинки прошутто
  • 300 г помідорів чері
  • 125 г листя свіжого базиліка
  • 6 ст. л. оливкового масла
  • 100 г пармезану
  • 2 ст. л. рубаних волоських горіхів
  • суміш сухих італійських трав
  • сіль, чорний мелений перець
  • гілочки базиліка для прикраси

Покроковий рецепт ПРИГОТУВАННЯ

Крок 1

Салат з макаронами ПІД СОУСОМ ПЕСТО

Запечь помідори. Розігріти духовку до 180 ° С. Помідори вимити і розрізати навпіл. Викласти їх зрізом вгору на деко, скропити 1 ст. л. оливкового масла і посипати сумішшю сухих італійських трав. Запікати 30 хв. Крок 2

Салат з макаронами ПІД СОУСОМ ПЕСТО

Приготувати соус песто. Листя базиліка вимити, обсушити і крупно нарізати. Пармезан натерти на дрібній тертці. Крок 3

Салат з макаронами ПІД соусом ПЕСТО

Подрібнити в блендері базилік, 60 г тертого пармезану, горіхи і 0,5 ч. Л. солі до отримання однорідної пасти. Продовжуючи збивати, влити 5 ст. л. оливкового масла. Якщо консистенція соусу вийшла дуже густа, можна додати трохи кип'яченої води. Крок 4

Салат з макаронами ПІД соусом ПЕСТО

Відварити макарони за інструкцією на упаковці. Злити воду, додати оливкове масло, перемішати. Тим часом прошутто нарізати тонкими смужками, кульки моцарели розрізати навпіл. У великій мисці акуратно змішати макарони, шинку і моцарелу. Трохи посолити і посипати перцем. Перекласти суміш в салатницю, додати помідори, залити соусом песто і прикрасити гілочками базиліка. Господині на замітку Нарешті ми почали звикати до того, що паста буває не тільки томатна і зубна, а й борошняна. Це короткий італійське слово поступово витісняє з нашої мови громіздку і неправильну за змістом конструкцію – «макаронні вироби». Неправильну, бо макарони – всього лише одна з різновидів пасти. А всього їх налічується понад 300! По суті італійська паста ділиться на 3 види. Коротка – довжиною до 5 см (пенне, фарфалле, фузіллі), довга – понад 5 см (макарони, спагетті, лінгвіні, Феттучіні) і паста з начинкою (равіолі, тортелліні). Справжню пасту готують тільки з твердих сортів пшениці, тому вона дуже корисна для здоров'я. Італійці вважають, що найкорисніша паста – з сиром. Саме в такому поєднанні людина отримує всі необхідні поживні речовини. При варінні пасти важливо дотримати правильну пропорцію – на 100 г продукту 1 л води. Воду треба спочатку довести до кипіння, посолити і додати трохи масла, переважно оливкового. Пасту краще злегка недоваріть, ніж переварити. Ідеальне приготування – до стану «аль денте», або «на зубок». Це означає, що повинна відчуватися деяка пружність. Суха паста в результаті варіння збільшується за масою приблизно в 2 рази. В Італії пасту ніколи не подають як гарнір. Це завжди самостійне блюдо, і роблять його таким соуси.

0/5 (0 Reviews)