Інгредієнти
- 1 маленька цесарка
- 400 г рису для різотто
- 2 середні білі цибулини
- 1 маленький качанчик брокколі
- 150 г замороженого зеленого горошку
- 4 зубчики часнику
- 100 мл білого сухого вина оливкова олія «екстра вірджин» сіль, мелений чорний перець тертий пармезан для подачі
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Натріть цесарку сіллю і перцем, покладіть на ре-щітка в листі. Налийте в деко 1,5 стаканаводи, закрийте конструкцію фольго Крок 2 Змастіть цесарку оливковою олією, температуру в духовці збільште до 220 ° С, смажте до золотистої скоринки 10-15 хвилин. Дайте охолонути і відокремте м'ясо від кісток Крок 3 М'якоть цесарки наріжте невеликими шматочками. Кістки, гомілки, крила і шию складіть в каструлю, залийте 2 л води. Доведіть до кипіння, зніміть піну, додайте сіль, варіть 30 хвилин. Процідіть бульйон в чисту каструлю, тримайте на крихітному вогні. Крок 4 Залийте горошок окропом на 5 хвилин, злийте воду. У брокколі видаліть стебло, розберіть головку на суцвіття, покладіть в сотейник зі слабко киплячою водою, закрийте, готуйте 3 хвилини. Відкиньте на друшляк Крок 5 Дуже дрібно наріжте цибулю і часник. У великій каструлі з товстим дном обсмажуйте цибулю і часник в 3 ст. л. масла 5 хвилин. Всипте рис, обсмажуйте 2 хвилини. Крок 6 Влийте вино і, помішуючи, дайте вбратися. Влийте ополоник бульйону і варіть, безперервно помішуючи, поки не вбереться. Влийте ще ополоник, заважайте не перестаючи. Покладіть цесарку, потім додайте по половині ополоника бульйону, помішуючи і кожен раз чекаючи, поки рідина вбереться. Крок 7 За пару хвилин до готовності додайте горошок і брокколі. Зніміть з вогню, приправити сіллю і перцем, влийте останні чверть ополоника бульйону, перемішайте і дайте постояти 5-7 хвилин. Подавайте з пармезаном. Господині на замітку
Найпоширеніші сорти рису для різотто: арборіо, карнаролі, віалоне нано.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!