Рисові кульки з пряними куркою

Фарш, змішаний з рисом, & ndash; річ всім відома і звична. А ось коли фарш & ndash; всередині, а рис & ndash; зовні? Чи отримуєте відразу і новий смак, і оригінальний зовнішній вигляд. Замочені в холодній воді зернятка рису міцно тримаються на курячому колобка, створюючи прекрасну оболонку (схоже на їжачків, правда?), Відтіняє пряний смак начинки.

Інгредієнти

  • 2 середніх філе курячої грудки
  • 125 г рису басматі
  • 2 зубчики часнику
  • 3 скибочки маринованого імбиру
  • 2 ст. л. рисового вина
  • 3 гілочки кінзи
  • 1 ст. л. темного кунжутного масла
  • 3 ст. л. темного соєвого соусу
  • 1/4 ч. л. імбирного порошку
  • щіпка меленого кайенского перцю
  • по щіпці свежемолотого запашного і чорного перцю
  • 1 лавровий лист
  • морська сіль

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Залийте рис холодною водою і залиште на 2 ч, після чого відкиньте на сито і обсушити. Крок 2 Курку дуже дрібно порубати ножем або пропустіть через м'ясорубку. Кінзу, імбир і часник подрібніть і додайте до курки. Крок 3 Влийте в фарш соєвий соус, рисове вино і кунжутне масло, приправте перцем і імбирним порошком, сіллю і вимісити фарш. Крок 4 Покладіть підготовлений рис на тарілку. Мокрими руками сформуйте кульки з курячого фаршу та обваляйте їх в рисі. Рис повинен покривати фарш з усіх боків рівномірно. Крок 5 Помістіть кульки в пароварку, додавши у воду лавровий лист, готуйте 25-30 хв. Подавайте дуже гарячими. До речі

Куряче філе ви можете замінити на 300 & ndash; 350 г фаршу з нежирної свинини. І сміливо експериментуйте зі спеціями, щоб зробити кульки ще більш цікавими. Особливо гарні тут будуть сичуаньский перець, кориця і коріандр.

0/5 (0 Reviews)