Хто сказав, що фрикадельки потрібно робити тільки з сирого фаршу? Вони виходять чудовими навіть із самих банальних консервів & ndash; потрібно тільки правильно підібрати консервам партнерів. В даному випадку це наваристий рибний бульйон, тайський соус і кінза. Ну і якісні хлібні крихти, звичайно ж. Начебто дрібниця ці крихти & ndash; а дуже важливий.
Інгредієнти
- 1 ч. л. насіння коріандру
- 1,5 л рибного бульйону
- 3 см свіжого кореня імбиру
- 1 ч. Л. тайського рибного соусу нам пла
- листя кінзи для подачі
Для фрикадельок:
- 1 банка (250 г) лосося у власному соку
- маленький пучок зеленої цибулі
- 1 велике яйце
- сіль, мелений чорний перець
- приблизно 1 стакан свіжих хлібних крихт
- мука
- масло для фритюру
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Насіння коріандру насипте на суху сковорідку, поставте на середній вогонь і обсмажуйте, струшуючи сковорідку, 2-3 хв. Влийте бульйон в каструлю, додайте нарізаний скибочками імбир і насіння коріандру, доведіть до кипіння, готуйте на невеликому вогні 30 хв. За 2-3 хв. до готовності додайте рибний соус. Крок 2 Для фрикадельок злийте сік з лосося в окрему мисочку (збережіть сік). Зелену цибулю наріжте дуже дрібно. Розкришіть лосося виделкою, додайте зелений лук і злегка збиті з сіллю і перцем яйця. Додайте хлібні крихти, попередньо злегка окропивши їх соком від лосося. Ретельно перемішайте, щоб вийшов густий фарш. При необхідності додайте ще крихти. Крок 3 Змочуючи руки в гарячій воді, скачайте фрикадельки розміром з волоський горіх. Злегка обваляйте фрикадельки в борошні, струшуючи зайву. Крок 4 Розігрійте масло для фритюру до 160 ° С. Порціями опускайте в нього фрикадельки, обсмажуйте до золотистого кольору, перевертаючи, 3-4 хв. Готові фрикадельки викладайте на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Зберігайте теплими. Крок 5 Готовий бульйон процідити, поверніть в каструлю, доведіть до кипіння. Розкладіть фрикадельки в підігріті тарілки, залийте киплячим бульйоном, щедро посипте листям кінзи і подавайте негайно. Корисна порада
Такі фрикадельки відмінно виходять не тільки з лососевих. Ви можете зробити їх з тунця у власному соку, сайри і навіть сардин. У центр фрикадельок можна класти оливку, бутон каперса, трохи гострої приправи (аджики або васабі, наприклад) або шматочок свіжої риби.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!