Рибні тефтелі в марокканському стилі

Блогер Gastronom.ru Дмитро Журавльов упевнений: всі необхідні інгредієнти для цих рибних тефтелей напевно зберігаються у вашій коморі. Головне – використовувати їх з користю!

Інгредієнти

  • помідори у власному соку – 500 г
  • мелений куми (зіра) – 1-2 ч. л.
  • цукор – 1-2 ст. л.
  • червоний лук – 1 шт.
  • невеликий пучок петрушки
  • невеликий пучок кінзи
  • часник – 2 зубчики
  • перець чилі – 1 шт.
  • філе тріски – 600 г
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • сіль, мелений чорний перець
  • яйце – 1 шт.
  • оливкова олія – ​​2 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.

 

Покроковий рецепт приготування

Філе риби відокремити від шкіри, нарізати невеликими шматками і пробити в блендері в імпульсному режимі. Не вимикаючи блендер, додати панірувальні сухарі, яйце, кумін, сіль і перець. Довести до однорідного стану. Вийняти фарш, додати до нього дрібно нарізані листя кінзи і петрушки, добре перемішати.

Смочив руки в холодній воді, сформувати з фаршу невеликі тефтелі однакового розміру.

У глибокій сковороді нагріти оливкова олія і трохи обсмажити нарізану кубиками цибулю і подрібнений часник. Додати попередньо розім’яті помідори разом з соком. Посолити, поперчити, всипати цукор і влити лимонний сік. Довести соус до кипіння. Акуратно укласти в соус тефтелі, накрити сковорідку кришкою. Готувати 10-15 хвилин, в залежності від розміру тефтелей.

При подачі посипати дрібно нарізаною перцем чилі і зеленню. Подавати гарячими зі свіжої питою або лавашем.

0/5 (0 Reviews)