Блогер Gastronom.ru Дмитро Журавльов упевнений: всі необхідні інгредієнти для цих рибних тефтелей напевно зберігаються у вашій коморі. Головне – використовувати їх з користю!
Інгредієнти
- помідори у власному соку – 500 г
- мелений куми (зіра) – 1-2 ч. л.
- цукор – 1-2 ст. л.
- червоний лук – 1 шт.
- невеликий пучок петрушки
- невеликий пучок кінзи
- часник – 2 зубчики
- перець чилі – 1 шт.
- філе тріски – 600 г
- панірувальні сухарі – 2 ст. л.
- сіль, мелений чорний перець
- яйце – 1 шт.
- оливкова олія – 2 ст. л.
- лимонний сік – 1 ст. л.
Покроковий рецепт приготування
Філе риби відокремити від шкіри, нарізати невеликими шматками і пробити в блендері в імпульсному режимі. Не вимикаючи блендер, додати панірувальні сухарі, яйце, кумін, сіль і перець. Довести до однорідного стану. Вийняти фарш, додати до нього дрібно нарізані листя кінзи і петрушки, добре перемішати.
Смочив руки в холодній воді, сформувати з фаршу невеликі тефтелі однакового розміру.
У глибокій сковороді нагріти оливкова олія і трохи обсмажити нарізану кубиками цибулю і подрібнений часник. Додати попередньо розім’яті помідори разом з соком. Посолити, поперчити, всипати цукор і влити лимонний сік. Довести соус до кипіння. Акуратно укласти в соус тефтелі, накрити сковорідку кришкою. Готувати 10-15 хвилин, в залежності від розміру тефтелей.
При подачі посипати дрібно нарізаною перцем чилі і зеленню. Подавати гарячими зі свіжої питою або лавашем.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!