Блюдо-фаворит в сім'ї нашого автора з Мюнхена Олени Лауде. Пробувати неодмінно!
Інгредієнти
- 125 г рибного філе
- 150 г очищених заморожених креветок
- 15 г скляній локшини
- 3 цибулини
- 1 зубчик часнику
- 1 перець чилі
- 1 лайм
- 1 невеликий пучок кінзи
- 3 см кореня імбиру
- 2 ст. л. рибного соусу
- 1 ст. л. коричневого цукру
- 1 ст. л. арахісового масла
Покроковий рецепт приготування
Креветки відварити в киплячій воді 3-4 хвилини, відкинути на друшляк і дати охолонути.
Почистити і порізати дрібно: перець чилі, цибуля і часник. Імбир очистити і натерти. З'єднати все разом і, відокремивши рівно половину, пробити блендером.
Окремо пробити блендером відварені креветки і рибне філе, додати порізану цибулю, кінзу, 1 ст. л. рибного соусу, подрібнену цедру і сік лайма. Збити інгредієнти в однорідну масу.
Скляну локшину замочити в гарячій воді по інструкції на упаковці. Дрібно нарізати, вмішати в рибний фарш. З фаршу зліпити кульки розміром 3-3,5 см. Смажити в гарячому арахісове або оливковій олії, постійно перевертаючи, близько 5-6 хвилин до повної готовності.
з другої половини імбирної суміші приготувати соус для кульок, додавши 1 ст. л. рибного соусу і коричневий цукор. Подати до рибних кульок.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!