Райдужна запіканка з курячим фаршем і овочами. Ця райдужна запіканка настільки проста у виконанні, наскільки і смачна! Фета відмінно відтіняє смак фаршу і рису!
фарш-кидок x Інгредієнти
- рис 250 г
- фарш курячий 500 г
- яйце куряче (1 шт в запіканку, 1 шт для змазування) 2 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- кабачок 1 шт.
- перець болгарський (зелений, жовтий, червоний) 3 шт.
- баклажан 1 шт.
- морква 1 шт.
- фета 150 г
- сіль (за смаком) 2-3 щіпка (і)
- перець чорний мелений 1 щіпка (і)
- приправа “італійські трави” 1/4 ч.л.
- сир твердий 3 ст.л.
- вершки 10-20% 100 мл
- додатково: олія оливкова (1 ст.л. для змащування форми, 2 ст.л. для змазування овочів) 3 ст.л.
- часник сухий (можна і дрібно порізаний свіжий) 1/2 ч.л.
Покроковий рецепт приготування
Крок 1
Рис промити і відварити відповідно до інструкції на упаковці майже до готовності. Змішати разом фарш, остиглий рис, 1 яйце, нарізані петрушку і цибулю, тертий сир, розім'яту вилкою фету, сіль і перець. Крок 2
Помістити суміш у форму 30 см в діаметрі, рясно змащену олією. Крок 3
Нарізати тонкими стрічками морква і бланшувати її 1-2 хвилини. Крок 4
Порізати смужками кабачок, баклажан і перець. Крок 5
Викласти овочі, вдавлюючи їх в фарш по всій поверхні запіканки райдужними кільцями. Крок 6
Змішати оливкову олію, часник і трохи солі і змастити всі овочі. Крок 7
Вершки збити з яйцем і за допомогою ложечки влити суміш між всіх овочів. Крок 8
Запікати в прогрітій до 180″ С духовці 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на вашу духовку. Крок 9
Дати запіканці охолонути і нарізати на порції. Смачно і в гарячому, і в теплому вигляді. Пригощайтеся!
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!