РІС С стегенця цесарки І карамелізований айвою

Інгредієнти

  • 6 стегенець цесарки
  • 2 великі айви
  • 40 г великого ізюму
  • 2 склянки рису басматі
  • 1-2 ч. л. коричневого цукру
  • 2 палички кориці
  • 0,5 ч. Л. куркуми
  • 2 коробочки кардамону
  • 0,5 ч. л. імбирного порошку сіль, мелений білий перець топлене масло

Покроковий рецепт приготування

Крок 1 Натріть цесарку імбирним порошком, сіллю і пер-цем, залиште на 15 хвилин. Крок 2 Айву вимийте щіткою, повністю залийте холодною водою. На сильному вогні доведіть до кипіння і зменшіть вогонь до слабкого. Додайте 1 паличку кориці і стегенця цесарки, знову доведіть до кипіння і варіть все разом під кришкою 45 хвилин. Вийміть айву і стегенця, остуджують 15 хвилин Крок 3 Поки айва і стегенця варяться, приготуйте рис. У велику каструлю покладіть 1 ст. л. масла, родзинки, куркуму, розламану на великі шматки залишилася паличку кориці, кардамон і сіль. Розтопити масло на сильному вогні, обсмажуйте рис, перемішуючи, 30 секунд. Крок 4 Залийте 3 склянками крутого окропу, перемішайте і закрийте кришкою. Як тільки закипить, поставте таймер на 13 хвилин. Жодного разу не відкривайте кришку. Зніміть каструлю з вогню, закутайте в плед і залиште мінімум на 15 хвилин Крок 5 Остигнула айву розріжте уздовж навпіл, видаліть серцевину, наріжте великими часточками. У великій сковороді розігрійте 2 ст. л. масла разом з 1-2 ч. л. цукру і 2 ст. л. води. У кипляче суміш покладіть скибочки айви в один шар і обсмажуйте до рум'яної скоринки з обох сторін. Можливо, айву доведеться обсмажувати партіями – вона не повинна лежати в сковороді занадто тісно. Крок 6 Коли вся айва буде обсмажена, додайте в сковороду 1/3 склянки води, а через 10 секунд – 2 ст. л. масла. Покладіть стегенця і швидко обсмажте на сильному вогні з обох боків до рум'яної скоринки. Крок 7 Викладіть на велике блюдо або порційні тарілки рис з родзинками, на нього укладіть стегенця, навколо розкладіть айву. Збризніть залишилися в сковороді маслом і подавайте негайно Господині на замітку

Якщо не сезон айви, замініть її на яблука або міцні груші

0/5 (0 Reviews)