Рис по-кантонському

Для цієї страви краще всього підійде довгозерний пропарений рис. Зерна такого рису при варінні не злипаються. Крім того, при обробці парою до 80% вітамінів і мінералів, що містяться в рисової оболонці, переходять в зерно.

Інгредієнти

  • 200 г зеленого горошку
  • 100 г нежирної шинки
  • 300 г довгого рису
  • масло рослинне – 3 ст.л.
  • 100 г філе свинини
  • креветки очищені
  • 3 ч. л. соєвого соусу
  • часник – 1 зубчик
  • 1 ст. л. рубаною кінзи
  • 100 г філе індички
  • 200 г печериць

Покроковий рецепт приготування

Відварити рис до готовності – 20 хв. Часник подрібнити. Печериці порізати дольками. Свинину і індичку нарізати тонкими смужками, шинку – маленькими кубиками. Горошок вийняти з банки, обсушити, залишити 100 мл соку. Розжарити 1 ст. л. масла. Швидко обсмажити часник, додати 1 ч. Л. соєвого соусу, печериці. Смажити, помішуючи, 3 хв. на сильному вогні. Відкласти на паперовий рушник. Додати в сковороду 1 ст. л. масла і 1 ч. л. соєвого соусу і, постійно помішуючи, 3 хв. обсмажувати свинину і індичку. Відкласти в окремий посуд. Масло, що залишилося розігріти з іншим соєвим соусом, додати шинку, м’ясо, креветки, печериці та горошок. Готувати, перемішуючи, 30 сек., Потім додати зварений рис, влити сік від горошку, перемішати і готувати ще 3 хв. Прикрасити зеленню.

0/5 (0 Reviews)