Murseddu & nbsp; & ndash; найулюбленіше страва в італійському регіоні Калабрії. Його готують довго, з толком, з обстановкою, а потім запікають у пирозі, тісто для якого часто є … нарізаний скибками хліб. Але ми все ж знайшли більш грунтовний варіант рецепта.
Інгредієнти
- 10 г свіжих дріжджів (або 1/2 пакетика сухих)
- 1,5 склянки борошна
- 1 щіпка солі
- борошно для розкочування тіста
- оливкова олія для змащування тіста і форми
- 1 ч. л. орегано для посипання
Для начинки:
- 250 г свинячої шийки
- 150 г свинячої печінки
- 150 г телячої печінки
- 2 ст. л. свинячого смальцю або вершкового масла
- 1 гострий перчик чилі
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. Л. сушеного орегано
- 4 ст. л. томатної пасти
- сіль, мелений чорний перець
Покроковий рецепт приготування
Крок 1 Розведіть дріжджі в 2 ст. л. теплої води, додайте 2 ст. л. борошна і перемішайте. Борошно, що залишилося просійте в миску, зробіть в середині поглиблення, посоліть і влийте дріжджі. Накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хв. Потім додайте приблизно 1/2 склянки теплої води і вимішують тісто 10 хв. Знову накрийте рушником і залиште на 1 ч (тісто має збільшитися в об'ємі в 2 рази). Крок 2 Часник і цибуля очистіть і подрібніть. У чилі видаліть насіння і білі перегородки, стручок розріжте навпіл. У промитої свинячий і телячої печінки виріжте все протоки, наріжте невеликими кубиками. Так само наріжте свинину. Розтопіть смалець, обсмажте в ньому печінку і викладіть на тарілку. У жирі, що залишився обсмажте часник, цибуля, чилі і свинину. Посипте орегано. Розведіть томатну пасту в 4 ст. л. води і влийте в м'ясо. Гасіть 10 хв. із закритою кришкою. Додайте печінку, знову тушкуйте все разом 10 хв. Вийміть чилі, посоліть і поперчіть. Крок 3 2/3 тіста розкачайте в корж товщиною 5 мм, покладіть у змащену оливковою олією круглу форму діаметром 26 см, залиште вільні краю. На дно покладіть м'ясне рагу, краї тіста загніть до середини форми. Крок 4 Розкачайте тісто і закрийте начинку, защипніть краю. Змастіть пиріг оливковою олією і посипте зверху орегано. Дайте пирогу расстояться 20 хв. в теплому місці. Випікайте в духовці 50 хв. при температурі 175 ° С. Подавайте теплим або холодним. До речі
В більш швидкому варіанті можете приготувати м'ясне рагу так, як сказано, а потім запекти його в пітах, у яких треба буде зрізати кришечку & ndash; верхню чверть.
Здравствуйте!! Я Берегиня Традицій
Я люблю їсти, подорожувати та ще трохи їсти! Я одружена з чоловіком своєї мрії і маю прекрасну дівчинку, посмішки якої можуть скрасити день будь-кого!